maandag, maart 01, 2010

bobsleeboek.be
Het bobsleeboek ligt niet enkel in de winkel, het is te koop op internet ! Go go go, ik word er niet persoonlijk rijk van, de opbrengst gaat naar de nieuwe doelstelling : Top 8 in Sotchi 2014 !!!

In 20 ½ hoofdstukken doe ik uit de doeken wat je misschien nog niet hebt vernomen via kranten en televisie. Dit boek is het verhaal van mensen die ervan overtuigd zijn dat je kunt slagen, als je maar in je zaak gelooft. Ook als het soms zwaar tegenzit, zoals tijdens de zoektocht naar sponsors voor wat velen aanvankelijk een knotsgek idee vonden. Het boek grasduint in de geschiedenis van ons bobsleelandje. 11je, Eva, Evi, Leen, Kim en Bieke komen zelf aan het woord en getuigen over het loodzware karakter van de onderneming: de training, de techniek, de crashes en de mentale druk.

Tegelijk biedt dit boek je als lezer een zeldzaam kijkje achter de schermen van sponsoring en partnerships: waarom stappen Cernum, Viessmann, Ernst and Young, Delta Lloyd, Lotto, Bloso, Zweko, ECU Line, Rucanor en het BOIC mee in een dergelijk verhaal? Topcoach Rudi Diels, professor Christophe Delecluse (KU Leuven) maar ook de Canvas ploeg achter 'Operatie Winterberg', 'Operatie Lake Placid' en 'Operatie Vancouver' geven hun kijk. Wie meer wil weten over het bobsleeën zelf, wordt eveneens op zijn wenken bediend met een stuk historiek van de sport en een vergelijking van het kleine aantal officiële bobsleebanen dat de wereld rijk is, mét commentaar van onze twee piloten 11je en Leen.

204 blz., een voorwoord van IOC-voorzitter Jacques Rogge en Mark Uytterhoeven (fijne link, sorry Mark, je bent al bekend genoeg) en een nawoord van econoom Geert Noels, met kleurenfoto’s van Stefaan Brodelet.

Believe. Succeed. Eén EURO per hoofdstuk, je kan er niet aan bedrogen zijn... Lees vooral ook nog eens de tweede zin uit deze blog.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

geert, ik heb al twee keer een reactie geplaatst, waarom komt dat niet op de blog?

Kikkee zei

Dikke Sjapoo, tisjke ...

Glenn en Ken hebben intussen hun interview met jou op school gegeven, en het werd door leraar én klasgenoten (uiteraard ;-) ) geklasseerd als het interessantste onderwerp der 5 Lat-Wi onderwerpen ... sorry klasgenoten ;-)

Anoniem zei

Thanks for your share! very impressive!

aroma therapy

Anoniem zei

Great work keep it coming, best blog on earth

clomid