vrijdag, juni 19, 2009

Opel

Ik lees op de websites van de VRT dat ons land gisteren vertegenwoordigd was door federaal minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne en Vlaamse minister van Economie Patricia Ceysens tijdens een belangrijke vergadering over de toekomst van Opel in Antwerpen.

De ministers eisen tegen 15 juli duidelijkheid van kandidaat-overnemer Magna en van General Motors.

Ofwel hebben de journalisten van de VRT het woord "eisen" zelf in mond van de ministers gelegd, maar dat zou me echt wel verbazen. Ik vrees dus dat er echter van een tikkeltje arrogantie sprake kan zijn, als die twee blauwe ministers echt hun verwachting op die manier gaan neerleggen zijn.

Diplomatisch kan je het niet noemen. Hebben ze niet door dat de Vlamingen aan het kortste eind gaan trekken indien ze zich "vanuit de hoogte gedragen"?

Man, man, man, je zal me niet al te snel enthousiast horen zijn over CD&V-strekkingen, maar kon op deze meeting die "diplomaat" Peeters echt niet zelf aanwezig zijn en het woord "eis" vervangen door iets dat lijkt op "hoop" ?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kom aan Geert, nu stel je me wel teleur.

De media (of het nu VRT, Standaard, Laatste Nieuws, ... is) zijn echt geen 'woord-voor-woord' representatie van de werkelijkheid. Mensen be- of veroordelen op basis van één werkwoord in een artikel is echt wel naiëf (en oneerlijk).

els zei

'Kersvers Europees Commissaris Karel De Gucht (Open Vld) gaat contact opnemen met zijn collega Neelie Kroes (VVD) om het dossier-Opel Antwerpen te bespreken.'

blijkbaar hebben we die arrogante Open Vld-ers nodig om de plannen van Mevr.Merkel bij te sturen.