zondag, februari 22, 2009

Lake Placid

Het WK is achter de rug. We hebben onze BOIC-norm niet gehaald. We moesten 16de worden. Het is de 18de plaats geworden. Jammer, maar ik kijk toch tevreden terug op het voorbije seizoen en de vooruitgang die we geboekt hebben. We mogen zeer tevreden zijn met een top 18 op 25 geselecteerde teams. Door ons met de wereldtop te meten, hebben we een noodzakelijke ervaring opgedaan in functie van volgend jaar.

Ik heb uitvoerig met Rudi Diels bijgepraat aan de telefoon. Hij is duidelijk en zegt dingen die tegelijk ernstig en best grappig klinken. Dat twee teams uit Japan en Engeland in Lake Placid crashen, vergelijkt hij met de aflossingsteams van Amerika en Jamaica, die lieten in Beijing ook hun stokje vallen niettegenstaande wereldtopniveau.

Binnenkort weten we of België volgend jaar toegang krijgt tot de World Cup. Het is cruciaal dat we ons met minstens één team kunnen plaatsen voor die zogenaamde Champions League van het bobsleeën. Zonder World Cup wordt het moeilijk om voldoende punten te pakken voor Vancouver. Ik zal dat met zekerheid weten binnen een paar weken.

Onze kwalificering voor Vancouver 2010 zal zich dus in het laatste seizoen voor de winterspelen moeten voltooien. Dat houdt ons nu wakker. Een kwalificering vanaf vandaag was natuurlijk fantastisch geweest, maar had misschien wel alle broodnodige druk weggenomen. Druk die we nodig hebben om naast de BOIC-norm ook aan de IOC-vereisten te voldoen. En van die druk weten we sinds vandaag dat hij zwaar aankomt.

4 opmerkingen:

Kikkee zei

Nu net niet, maar de logische groeicurve zegt volgend seizoen wel !
Een dikke proficiat voor de bobsleeteams, hun trainers en onze Geert voor het harde werk !
Dank ook voor de mooie sportieve momenten waarvan België dankzij jullie kan genieten !

Anoniem zei

Hallo,
Proficiat met de behaalde resultaten van het afgelopen jaar.
Maar ik heb een vraagje. Ik was aan het kijken naar de resultaten en de rangschikking. Waarom zijn er geen twee bobs naar het wk geweest? Zoals ik kan zien had de bob met Leen Blondelle toch ook genoeg punten om te kunnen starten?
Of zie ik dit fout???
Super veel geluk volgend jaar en we duimen allemaal dat jullie project zal slagen!

Anoniem zei

Dag Geert,
Proficiat met de goede resultaten op het voorbije WK en het volledige winterseizoen .
Als ik alle uitslagen ('k heb ze allemaal in een map verzameld) eens grondig bekijk en de cijfers vergelijk dan vraag ik mij af waarom met geen twee bobs deelnemen aan alle wedstrijden? Zo kan je toch van de andere ploegen punten wegnemen!
Waarom niet alle remsters eens laten testen bij Elfje. Het eerste succes was toch de combinatie Elfje en Bieke, en deze bobbezetting is niet meer herhaald? Hun starttijden waren nochtans een van de beste.
Laat ook alle bobmeisjes terug deelnemen, zij verdienen het na hun harde trainingen en mooie behaalde resultaten. En dit na amper één jaar hard werken!
Ook proficiat voor de mooie Canvasuitzendingen.
Wij beleefden mooie momenten in Winterberg, 7 en 8 december 2008, wat een sfeer daar.
Wij blijven volgen en duimen voor Vancouver 2010!!!

Toon en Dina

Geert Gitaar zei

@ Toon en Dina
@ Anonymous

ik geef morgen een persconferentie bij de Vrt/Canvas. Op al jullie terechte vragen wordt geantwoord. Normaalgezien komen de antwoorden dan in de kranten, op Sporza, op Teletext. Indien niet, schrijf ik er een aparte blogpost over, don't worry.