zaterdag, januari 17, 2009

La Guardia

Een vliegtuig van US Airways, op weg van NYC naar Charlotte, stijgt op van de 'kleinere' New Yorkse luchthaven La Guardia, komt in problemen en maakt een noodlanding in de Hudson River. Iedereen ongedeerd. Oef.

In 1994 moest deze jongen in South-Carolina zijn voor een IT-opdracht. Brussel - JFK, gevolgd door een transfer naar La Guardia Airport én een vlucht met US Airways naar Charlotte (hoofdstad North-Carolina maar zeer dicht bij de grens met de zuidelijke naamgenoot). Luttele weken voordien was een vliegtuig gecrasht op Charlotte Airport.

Ik denk dat het spookt op de NYC-Charlotte-lijn.

Eva Bobslee heeft immense vliegangst. Ooit riep ze "hhèèè?" in mijn oor op weg van Frankfurt naar Beijing. Het landingsgestel was - zachtjes en volgens plan- binnengeklapt vlak na opstijgen... Denk niet dat Eva ooit tussen NYC en Charlotte zal vliegen. Hoeft ook niet. Daar is immers geen bobsleebaan.

4 opmerkingen:

Rafke Magic zei

Dude, it was all over the news here!!! Heb het zelf op CNN gezien vanuit de fitness zaal ('k was aan 't lopen). Idd pretty amazing. Vergt serieuze landingskills & "durf" van de piloot. En, 't was behoorlijk koud die dag ook. Eén ding moet ge de Amerikanen nageven... in zo'n situaties vormen die écht één blok. Heb wat interviews met "passagiers" gezien. Toch wel nice. Vrouwen en kinderen eerst. Klinkt "cheezy", maar hier is da echt wel zo. Zie ik "bij ons" eerlijk gezegd niet gebeuren. Maar ja, 'k heb het nog nooit meegemaakt natuurlijk.

Anoniem zei

Geert, ondertussen lezen we op Sporza: "dit was de laatste afdaling van Eva". Hoe gaat het met haar en stop ze ermee of was dat voorzien? Henk

Ann zei

Hallo Geert,

Wat een toffe blog heb je hier! Ben er toevallig op terecht gekomen en lees dat je in 2010 naar de Olympische Spelen komt in Vancouver. Geweldig! In elk geval veel succes met de voorbereidingen en ik duim heel hard voor jullie. Misschien kan ik wel komen kijken?

Groetjes van een Belg in Vancouver,
Ann :)

Geert Gitaar zei

@ Ann

We zijn goed op weg naar Vancouver, maar we zijn nog niet aangekomen :-) Duimen.

@ Henk

Eva stopt als pilote maar is intussen een meer dan wilde remster geworden. Na Vancouver (àls we ...) moet Eva weer haar kans als pilote krijgen, of course!