zondag, januari 04, 2009

BHV - the sequel

Mijn blogje over Brussel - Halle - Vilvoorde is veel te lang geleden. Toch heeft iemand vandaag nog een pakkende getuigenis gepost. voor verschillende redenen mag dit wel eens terug in de aandacht, daarom copieer ik de reactie hier:

Hendrik de Stoute has left a new comment on your post:

Ik woon op een steenworp van het mooie Pajotteland. De Brusselse gemeente waar ik nu woon behoorde trouwens tot de jaren 50 tot dat Pajotteland maar werd dan bij Brussel gevoegd. De verstedelijking maar vooral de verfransing eiste zijn tol. Het is hier nog altijd een beetje een dorp, sommigen spreken hier nu van een stadsdorp. Sinds de jaren 50 is de eenzijdige verfransing nog wat meer realiteit geworden hier in Sint-Agatha-Berchem. In de supermarkt wat verder denken ze de helft van de tijd dat ik Chinees spreek. Op het gemeentehuis wordt ik telkens alleen maar met 'Bonjour' aangesproken. De burgemeester heeft onlangs toegegeven dat 30% van het gemeentepersoneel geen Nederlands (meer) kent en als ik naar het BTW kantoor bel krijg ik soms de raad om volgende week terug te bellen want "la personne qui parle flamand n'est pas la". Jullie burgemeesters kennen goed de Belgische geschiedenis en dus ook de evolutie van Brussel en Vlaams-Brabant. Daarom zijn ze terecht voor de splitsing van BHV en wil Vlaanderen meer zelfbestuur. Een problematiek die men ook kent in andere delen van Europa. Zaterdag 7 Maart 2009 komen 10.000 Catalanen betogen in Brussel om meer autonomie en erkenning te vragen aan en van Europa want Spanje weigert verder in te gaan op de Catalaanse wens van volledig zelfbestuur. Ook bij hen is er een sterke taaldruk vanwege het Spaans op het Catalaans. Europa democratiseert en dus evolueert. Moet evolueren! Naar een Europa van de regio's . Alleen op die manier kunnen we de rijke taal en cultuurdiversiteit van Europa waarborgen.

Groeten uit ex-pajotteland,

2 opmerkingen:

Bert zei

Geert; los van dit alles de beste wensen voor jou en 't gezin & voor Dhr. Filou & gezin.

Groeten uit het Meetjesland.

Anoniem zei

Geert,

ik wist wel dat je mensen kon overtuigen om bobslee te volgen, te doen, te sponsoren, maar dat je ook de weergoden zo ver kan krijgen dat de ideale weersomstandigheden zich naar hier verplaatsen vind ik tot nu toe je strafsten krachttoer.

de man die telefoon krijgt als ge met Jaak bij Veng zit.