donderdag, november 13, 2008

Smileys

Ik ben het beu. Heb beslist om er niet meer aan mee te doen. Ik zal niet langer betrapt worden op het gebruik van smileys in een e-mail.

Onlangs bereikte deze mail mij:

Hey Geert,
Finally made it to reply :-)
I will make sure you get the answers soon, as I promised :-/
Would it be OK by tommorrow evening?
I cross my fingers, cause today I cannot make it :-(
Regards

Ik betrap mezelf uiteindelijk ook wel vaker op het gebruik van die ondingen. Op den duur moet er achter elke assertieve zin een smiley, om te voorkomen dat de lezer zich zou in het nauw gedrongen voelen. Zo van: gauw eens mijn gedacht zeggen, maar een smileyke erachter zetten zodat het niet zo hard overkomt.

Gedaan ermee! Vanaf nu enkel nog mails met pure zinnen. Geschreven zoals ze bedoeld zijn. Ook als ze hard overkomen. En het strafste van al: als de zin mijn gesprekspartner moet aan het lachen brengen, dan maak ik er wel een echt grapje van, zodat de 'smile' niet moet geforceerd worden door een 'smiley'.

Wat een leuk voornemen voor het nieuwe jaar, zeg. Jammer dat het te vroeg komt, zo 6 weken te vroeg zelfs. (tot gisteren had ik achter de laatste zin een smiley gezet. Achter deze zin ook. En achter deze ook. Enzovoort. EnzoScifo.)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goed idee Geert.

Als ik vanaf nu iemand aan het lachen wil brengen via een mail ga ik ook 'EnzoScifo.)' zetten ipv ':-)'

Anoniem zei

en wat vind je van emoticonnetjes?

Anoniem zei

Veel succes!