zondag, oktober 12, 2008

LVLMHB (Luc Van Lierde Marc Herremans Bobsleemeisjes)

Het mocht niet zijn. Toen ik om 4u59 de parking inreed aan de Zaventemse luchthaven, wachtte ik met spanning op nieuws uit Kona. Ding dong bang ping: "Goedemorgen, het is vijf uur, het nieuws." Luc heeft in zijn alllerlaatste Iron Man moeten opgeven. Hij zit nu in de put en meent dat zijn 8ste plaats verleden jaar een mooier moment was geweest om te stoppen. Laat ons echter niet vergeten dat hij nog steeds het wereldrecord in Hawai op zijn naam heeft staan. En twee keer de echte "Iron Man" is geworden op dat paradijseiland. Chapeau, Luc, je hebt een topcarrière achter de rug.

Daarnet op de radio, ik allang weer thuis uit Zaventem: Ding dong bang ping: "Goedemiddag, het is elf uur, het nieuws." Marc is derde geworden en heeft zijn wereldrecord niet op zak. Ook hij in zak en as. Coach Paul zal mentaal opkrikwerk hebben.

Mentaal opkrikwerk is ook nodig bij de vriendjes en vriendinnen van mijn bobsleemeiden. Deze ochtend waren de blikken bijzonder sip. Dat had maar weinig te maken met de veel te vroege ochtenduren, noch met hun bobslee-peter Luc Van Lierde: ze zijn weg naar Calgary, daarna naar Salt Lake City, daarna terug naar Calgary, en dan naar Lake Placid. Het zal december zijn als die tortelduifjes mekaar weerzien.

Hopelijk komen zij uit het Amerikaanse continent terug met een rangschikking die uitzicht geeft op "World Cup" level. Meer daarover in de komende dagen en weken.

4 opmerkingen:

Rafke Magic zei

tip: Skype telefoons zijn vrij goedkoop in de States & Canada en bellen via Skype naar België kost iets van een US$0,02 per minuut, daar kan je 't echt niet voor laten
(en geloof mij, bellen beats emailen en chatten by far)

Anoniem zei

Maar Rafke toch...
Op die Skype zit geen knuffelfunctie hé.Ook al kost me dat 5 dollar per minuut!

Rafke Magic zei

I know... trouwens, 'k zit hier al 4 maanden zonder mijn vriendin, dus 'k meen te weten waarover ik spreek. In 't begin hielden we contact met email en chat... maar da's belange ni 't zelfde als elkaar regelmatig (in ons geval dagelijks) te horen.
Trouwens, als het toegestaan is, verras uw naaste met een bezoek... al is 't maar een week. Daar kikker je allebei van op!

Anoniem zei

Ja Sven, dat zou een goed idee zijn :)