dinsdag, juli 08, 2008

Capel-le-Ferne

Een uitdaging diep in de ogen kijken...

Het is mijns inziens geen correcte uitspraak en hoort thuis in de reeks waar mijn moeder ooit de aftrap voor gaf met haar befaamde "als de koe in de gracht ligt, moet je de pompiers niet meer bellen". Maar het is niet mis te verstaan als je de foto bekijkt.

Stef werd een tijdje heel stil toen we bovenop de klif van Capel-le-Ferne het kanaal richting Cap-Gris-Nez aanschouwden. Zijn blik stond op oneindig. Ik vreesde op een moment zelfs dat hij zijn hotdog lekker zou gaan vinden en daarna de hand zou leggen aan mijn cheese-with-pickles. "You will need extra fat cause it's very cold out there!", hadden een paar Britten hem toegeroepen. Englishmen die vermoedelijk nog nooit hun dikke teen in het kanaalwater gestoken hebben.

Nog een kleine twee maanden tot de grote d-day. Die d-day wordt een d-week, want Andy (the) King (de schipper die naast Stef zal varen tijdens de overtocht) weet niet of hij op 5, 6, 7, 8, ... september zijn "Louise Jane" tegen 3 km/h het kanaal in loodst naast de (hopelijk) 10de Belg die slaagt in de missie. Het hangt van zoveel factoren af.

Het zo typische Deboosere-weer kan de grootste boosdoener en uitsteller worden.

Ik hou zelf iets meer van het Sabine-weer, maar bon.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

respect !!!!!

Anoniem zei

Stef heeft er alleszins 5 Halse supporters bij !!

En wat het Sabine-weer betreft, Geert : misschien wel, maar de ganse provincie Luxemburg op de weerkaart is wel bedekt als zij het weer 'doet'.

Prettige vakantie !!

Kikkee en co