dinsdag, mei 13, 2008

Ramptoerisme - update -


Je houdt het niet voor mogelijk. Hele horden kijklustigen vrolijken de allerlaatste dag van de kermis in Galmaarden op. Helicopters vliegen ramptoeristen over de platgebrande kerk. 30 vluchten heb ik geteld vanop mijn terras. Steeds dezelfde rode heli. Vol ramptoeristen. Vroeger waren we "het dorp aan de Bosberg". Nu: "het dorp met de kerk en de vuurpijlen"...

Nu ik dit schrijf, vraag ik me af of het platgebrande of platgebrandde moet zijn.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

platgebrande

Anoniem zei

mooi! en hoe luidt de regel erachter ?

Anoniem zei

de dubbel 'd' enkel in de vervoeging van het werkwoord.

Anoniem zei

ik heb deze week heel wat ontregelde bedenkingen over het drama op mijn blog geschreven.

wij kwamen om iets voor 2u terug van kortrijk; het was gewoon surrealistisch. thuis meteen een eerste tekstje op mijn blog gezet + een selectie foto's en mijn filmpjes op youtube opgeladen. nu kan je je afvragen waarom ik dit persé stond te filmen. tja, ik weet het ook niet... "iemand" moest dit vastleggen tenslotte; je maakt tenslotte een historisch moment over een historisch monument mee... daarbij stond iedereen met open mond ernaar te kijken; zelfs de 2 of 3 aanwezige politie agenten wisten niet hoe te reageren, en zetten de boel rond de kerk niet eens af. als ik gewild en gedurfd had kon ik zo in de kerk zelf gaan filmen. zo'n chaotische boel was het dus. achteraf bekeken, is het wreed veel chance geweest, dat de brand niet overgeslagen is naar de winkel met gasflessen vlak naast de kerk; op het moment dat brand naar daar oversloeg arriveerde er - net op tijd dus - nog een extra korps om daar de boel nat te maken en te houden... het had dus allemaal nog veel en veel erger kunnen zijn. om nog maar te zwijgen van vuurspetters die metershoog vlogen en metersver op de naburige huizen belandden...

enfin, meer erover op mijn blog dus.

groeten, Roen (gebuur van je zus)