zondag, maart 30, 2008

Lake Placid


Onze bobmeiden zitten in Amerika. Niet om de kredietkrisis op te lossen. Integendeel. Hoho.


De luchthaven van London Heathrow is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws geweest en niet op een positieve manier. Verloren bagages, geannulleerde vluchten, gefrustreerde passagiers, noem maar op. Onze meisjes hebben ook mogen genieten van de totale puinhoop aldaar. Op http://www.doedebobslee.be/ vind je de allereerste afleveringen van "Onze bobtrots in Amerika"...


De voorbije week hadden onze ontdekkingsreizigers een stage. Bijleren. Op de immer gevreesde en gevaarlijke baan van Lake Placid waar ooit onze nationale bobsleeheld Houben het leven liet. Eva, Elfje, Leen, Kim en Bieke waren daarom bang voor die baan. Het blijkt allang niet meer de vermaledijde baan van die vervlogen tijd te zijn. Toen kon je zomaar uit de baan vliegen met bobslee en al. Dat is ook wat Houben overkomen is. Op de nieuwe baan kan dat niet meer. Op de 12 andere bobsleebanen in de wereld is ook enorm aan de veiligheid gewerkt. Anders worden ze door de internationale bobsleefederatie niet langer gehomologeerd.


En toch lijkt het alsof de nieuwe baan in Lake Placid ook niet van de poes is. Het gaat naar het schijnt zeer, zéér snel. En wie Winterberg en Igls gezien heeft, heeft een idee van wat "snel" is. In Lake Placid gaat het dus nog sneller.


Was er graag bij geweest. Diezelfde drukte die er voor zorgt dat ik niet voldoende blog, heeft er voor gezorgd dat ik niet in Amerika ben. Diezelfde drukte die mijn vrienden aanzet tot mailtjes met subjects "Leef je nog?". De drukte die mensen aanzet tot sms-jes à la "scheelt er iets?". Of voice mails die beginnen met "Ik weet dat je het drukt hebt, maar...".

Geen opmerkingen: