donderdag, januari 03, 2008

Rasse schreden


Het nadert nu allemaal met rasse schreden. Niet enkel de TV-reeks, maar ook de Europa Cup in Winterberg. De meisjes zijn nu in de laatste rechte lijn. Ze trainen momenteel in Winterberg op de bobbaan. Met drie bobsleeën. Eén bobslee per pilote.

  1. Elfje, de snelste in Innsbruck met een 21ste plaats.
  2. Leen, 27ste in Innsbruck.
  3. Ook Eva is deze week aan het sturen want ik heb een derde bob geleased. Eva moet haar kans krijgen. Mensen die het kunnen weten, beweren dat ze aanleg heeft. In Innsbruck is ze gecrashed. En toch nog 29e geëindigd, want wie over de meet komt met alles erop en eraan (bob, meisjes, kledij, helmen, ...) krijgt een klassering. Als er toevallig één miniscuul dingetje op de bobbaan achterblijft (een handschoen om maar iets te zeggen, uitgedaan vlak voor de start en op een rappeke in de bob gegooid), word je gediskwalificeerd.
Ik duim voor Eva, net zoals ik duim voor Elfje en Leen als piloten. Net zoals ik duim voor Helena, Bieke en Kim, want zij hebben mee de verantwoordelijkheid om die 170-kg zware bobslee van nul tot 35-40 km/u te duwen vooraleer er in te springen. Een tiende van een seconde trager dan een concurrent wordt beneden al gauw een halve seconde, zelfs met een goede pilote. En op een halve seconde komen tien teams over de meet.

1 opmerking:

Stefaan zei

Dag Geert, ik blijf een aandachtig supporter. Hopelijk doen ze het goed. Succes