zondag, oktober 21, 2007

Team Building


We hebben een team building event achter de kiezen in Herentals. Bosje in , bosje uit, heuveltje op, moddertje in, op mountain bikes én al joggend. 6 dames, 4 mountain bikes... een idee van "de man achter de schermen". In totaal hebben we een kleine marathon op onze kerfstok. Wie behulpzaam was, wie stikkapot, wie in topvorm, al dat fijns zien jullie in januari op Canvas.

Voor mij blijft nu een zondag vol administratie over. Bobsleetjes kopen en laten lakken met logo's van sponsors, een webstek maken voor het team, contracten voor de meisjes finaliseren, een powerpoint in mekaar flansen voor de persconferentie van dinsdag.

Over persconferentie gesproken: als je een sportjournalist bent en nog niet uitgenodigd door de VRT, zoek daar dan geen slechte wil achter, maar stuur mij gewoon een mailtje. Ik zorg voor je uitnodiging.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vraag me af wat je onder teambuilding activiteiten ziet. De meesten onder ons beschouwen enkel de sociale activiteit als teambuilding. Het reflectieve gedeelte (meestal het zwaarste deel) wordt er vaak niet aangeplakt, tenzij de teambuilding georganiseerd werd in samenwerking met een profesionele teambuildingorganisator. Dus ik vraag me af...teambuilding, is dat voor jou de fun of is het inclusief de reflectie?

Geert Gitaar zei

zeer zeker ook het zware gedeelte.
als je moet een marathonneke lopen met 6 dames, en je hebt slechts 4 mountainbikes om effe uit te puffen (twee zijn constant aan het lopen, dus), dan is er een zeer zwaar deel dat gecombineerd wordt met "wie helpt wie als hij/zij totaal uitgeput is" en noem maar op. (ga hier niet het hele Canvas programma uit de doeken doen, Kaat, er moeten nog kijkers zijn op 8/1...)

koen fillet zei

Als stichtend lid van de Vereniging ter Bestrijding van de Powerpointpresentatie zou ik u vriendelijk doch dringend willen verzoeken van gedacht te veranderen, heer G.
Powerpointpresentaties leidden meestal slechts de aandacht af. Veel te vaak plempt de sprekerd eenvoudigweg zijn voorbereiding op het scherm en hoef je dus niet meer te luisteren want je kan vooraf aflezen wat gaat worden gezegd.
Een paar sfeerbeelden, alla. Maar geen tekst. Geen tekst. En vooral niet de tekst "Einde", zelfs niet op het einde.

Geert Gitaar zei

Geachte heer Fillet,

Hoeveel bedraagt het lidgeld in jouw fijne club, en : mag ik ook lid worden?

Verder ben ik er na 21 jaar Powerpoint-leed in geslaagd om tekst verbaal te produceren die niet geprojecteerd wordt. Zodoende heb ik ooit eens iemand van de VRT horen verkondigen, ten tijde van Canvas Marathon, tijdens de persco van het fijne bedrijfje Cernum terzake: de uitleg was goed, heb niet naar je slides moeten kijken.

Volgens mij heeft u dus gelijk met uw club. Is het een vzw ? Een winstgevende vereniging zonder doel?

Eddy Vreys zei

Geert,

Met dames opstap gaan, is altijd een vorm van teambuilding geweest. Allé bij mij toch. Zolang het plezant blijft is er niets aan de hand... maar een marathon lopen met dames.. nooit gezien in de Belgische sportgeschiedenis. Daar ben ik bijna zeker van. Allé het was voor u weer een dijk van week geweest. Ik ben oprecht een beetje jaloers.

Eddy Vreys

jplettin zei

Gvv,

Zoals ik je nog ken uit die goeie oude tijd ...
Het vrouwelijke bobslee-team is echt een top-idee, je moet het maar doen zou ik zegge !
Je blog lezen is echt een plezier, het enige wat ik niet meer lees is iets over je muziek ... Bestaat Self-Made Men nog ?

Ciao,

Jurgen (jpl)

Anoniem zei

Geert, ik wil gerust per uitzondering wel eens een dagje sportjournalist zijn :-;

Bert zei

Powerpoint?
Geert??
Een sublieme Keynote zeker?!