vrijdag, september 14, 2007

Lefgozers


Als we het over dat boeiende bobsleeproject hebben, valt vaak het woord lefgozers. Dat woord past niet zo direct bij dames. Temeer omdat lefgozeres niet klinkt. Iemand een ander idee?

Lefgozer past dus bij exemplaren uit de mannelijke categorie. Stefan is er zo eentje. Hij wil na een handvol marathons en Iron Man triathlons nu ook eens het kanaal overzwemmen. De poging zal ergens tussen 5 en 14 sep 2008 plaatsvinden. Een boot zal hem door het kanaal navigeren. Ik hoop dat hij voorrang krijgt want per dag navigeren zo’n 500 schepen door het kanaal...

Zwemmen wordt zonder wetsuit gedaan maar met een laag vet… Dat is wééral een probleem, want de Stef heeft dat niet, zo'n laag vet. Hij hoopt om tussen de 13 en 15 uren later vanuit Engeland in Frankrijk aan te komen. Alles hangt ook af van de stroming. Het kanaal is tussen Dover en Cap Gris Nez ongeveer 30 km breed. Maar omwille van de stroming kan je niet rechtdoor zwemmen. De kans dat hij een marathon zwemt in plaats van te lopen, is zeer groot...

Vorige zaterdag heeft hij een 6-uren test afgelegd in zee, stiekem gevolgd door het jacht van Koning Albert dat per abuis de verkeerde richting was uitgegaan. ("Oeaarom is het hier niet oearm?", vroeg Paola nog.) Een normaal mens zijn lichaam is in zo'n koud water snel onderkoeld. Dat moest getest worden en niet in het water aan de Côte d'Azur, sire.

Het is hem gelukt. Hij mailt: "al bij al nog niet teveel kou gehad". Brrrr....

Stef werkt aan de VRT. Dringend Canvas en Sporza laten weten waar je mee bezig bent, Stef, ze houden van uitdagingen.

2 opmerkingen:

Kaat zei

Waarom spreek je over "sportieve grensverlegger"? Of over "Wintersprintsters"?

Geert Gitaar zei

slechts één woord lijkt me pakkender, Kaat. En dan nog liefst kort ;-) Wintersprintster heeft wel iets muzikaals, da's waar. Mooi voor in een versje ;-)