maandag, augustus 20, 2007

Mr T !


Met Sylvie en An in een triathlonteam ... er zijn grotere straffen voor een topaltleet als ik. Verslag van een grijze doch fijne dag in Gent.

Op de E40 ter hoogte van Gent was de dreigende sombere lucht al overgegaan in hatelijk gedrup. Voor Sylvie, die 750 m zou zwemmen, is een beetje motregen niet erg. Ze heeft een wetsuit in bruikleen gekregen. Regendruppels kunnen haar niet deren, laat staan het ijskoude water aan de Blaarmeersen. Fietsers haten regen. Vooral omdat het dragen van een wetsuit niet zo mooi oogt op een bike, laat staan gemakkelijk zit. Maar we hebben geluk: de regendruppels blijven hangen boven Gent, de Blaarmeersen blijven droog.

Bij mijn aankomst ter plaatse is Sylvie al vertrokken naar de startplaats van de zwemmers. An wacht me op, ietwat uit haar lood geslagen want Geert Gitaar is 20 minuten te laat. Foei. An gerustgesteld. Was dringend want haar Polar toonde een hartslag van 120 van stil te staan, wachten op Geert Gitaar.

An begeleidt me als de beste coach: toont me de zwem-fiets-wisselzone, haalt armbandjes voor mij, laat Sylvie nog via de immer goedlachse Fabrice weten dat Geert achteraan rechts geparkeerd staat met zijn fiets. De wissel moet immers vlot verlopen voor een team dat een wereldrecord wil breken.

Het is drie uur en ik bibber uit sympathie doch slechts in gedachten mee met Sylvie die in dat koude sop springt. 18 minuten later is ze in de wisselzone en begin ik aan mijn 4 locale rondjes rond de watersportbaan. Wat ik tijdens de veelvuldige Blaarmeersen-jogtrainingen ten tijde van Canvas Marathon al ondervonden had, komt nu bangelijk realistisch en nog veel ondraaglijker over: een hardnekkige wind vergalt het fietsplezier. Wind komt slechts uit één richting, denkt een slim mens met minstens de lagere school als achtergrond. In Gent is dat niet waar. Rond dat water keert de wind regelmatig eens van richting en ik kan zeggen dat 75% van de 5km durende omloop verknald wordt door windstoten. Ik roep het F-woord luidkeels. Meermaals. De politieman aan het kruispunt met de steenweg op Drongen geeft me gelijk. Je moet het nooit proberen, een F-woord uitspreken tegen de arm der wet, tenzij je een triathlon aan het fietsen bent in Gent.

38 minuten later, gemiddeld tussen 30 en 36 km/u, sprint ik de fiets-loop-wisselzone in. "Voorzichtig, he Geert!", roept An me nog toe als ze ziet in wat voor een vaart ik richting dranghekken koers. Ben haar vergeten vragen wat haar hartslag was in haar tweede wacht-eens-op-Geert-moment. Mijn tikker haalde op dat moment 175.

Na 1u 25m 18s loopt An over de eindlijn, tesamen met Sylvie, in een bui van teamspirit in de laatste rechte lijn. Na het spurtje bonkt haar tikker boven de 200, geeft An achteraf toe.

We hadden gegokt op 1u 30m 00s. Het is ons dus gelukt. We hebben ons wereldrecord verpulverd. Het is 4u30 in de namiddag. Het is tot dan droog gebleven. Plots openen de hemelsluizen en gutst de regen zelfs zo hard dat de topsporthal betrapt wordt op enkele lekken. Op naar volgend jaar.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Geert

37e plaats van de 65 deelnemers
Sylvie is als 48e uit water gekomen, jij als 44e fietser en ik 25e loper
we hebben dat fantastisch gedaan!!!

Groetjes

An

Anoniem zei

waarom loop jij niet mee over die eindlijn?

Anoniem zei

Spannend om te lezen deze commentaren. Meer van dat mag steeds, maar dat weet je ondertussen.

Proficiat aan allen, het is steeds een uitdaging om dergelijke prestaties te leveren. En het maakt ons - of toch op zijn minst mezelf - jaloers dat we deze zaken zelf niet doen.

Extra in deze blog : zoek de dt-fout. Sorry, kon het niet laten ;-)

Rafke Magic zei

properkes!

Geert Gitaar zei

Allerlei schrijvfvoudten eruit gehaald. An is tevens correcter dan Ann. Sorry, Anne ;-)

Geert Gitaar zei

@ betweter

Omdat het nogal moeilijk is om op van die jeannette-fietsschoenen een spurtje te doen ;-)

Anoniem zei

Dikke proficiat!!!
Ik zou het niet beter doen ;-)

Anoniem zei

super ! laat de kritikasters maar zeggen dat jullie slechtzs tijdelijke sportievelingen waren: jullie bewijzen het tegendeel

Anoniem zei

Proficiat!

Anoniem zei

sterk
proficiat

Anoniem zei

ik vind geen schrijffouten.

Stijn zei

jawadde dadde!

proficiat aan alle drie! jullie doen me zin krijgen om tegen volgend jaar ook een ploegje bij elkaar te zoeken en zelf eens deel te nemen.

Anoniem zei

Doet me eraan denken. Heb je nog vorderingen gemaakt op schrijversvlak? Of is het schrijven van het boek over motivatie/coaching eventjes "on hold" gezet?

Anoniem zei

we horen te weinig van dat boek, Kaat. er klopt iets niet. Ook bij Coach Paul is het stil. Anders zijn ze beiden veel 'heviger' in communicatie ;-)