woensdag, juli 18, 2007

De Jacques

Groeten uit Frankrijk. Neen, ik ben daar niet op verlof, dedju. Jammer genoeg niet. Pauze. Vooral om te denken. Ik denk niet meer. Heb vandaag al genoeg gedacht. 't Is nu aan de Fransen. Ik zal intussen een kort blogske plegen over iemand met een Frans koosnaampje: de Jacques. Alias: de getuige van de Filoe tijdens zijn nakende trouwboek-creatie.


Het is niet altijd koek en ei tusen Filoe en Jacques. Dan is het windstil. Beeld, geen geluid. Dan doet Filoe alsof hij kan lezen en Jacques niet hoort terwijl deze laatste op hem aan het inpraten is.


De bemiddelaars van dienst heten dan N & G. Ze worden daar schandalig veel voor betaald. Allemaal officieel op factuur.Na de bemiddelingsronde in Hertoginnendal of in het Egmontpaleis komen we dan soms wel te weten hoe het zo ver is kunnen komen. Soms duiken er foto's op met bewijslast: Filoe moet altijd gelijk krijgen. Soms met geweld. Soms ook met geluid.


Jacques gaat heel soms in afzondering met zijn boezemvriendin, Lola, de mediageile Rodhesian Rigdeback. Jacques schuwt de camera's en blijft altijd op een veilige afstand, weg van de Galmaardse paparazzi.

Heel even reeds de hoofdrolspeelster van mijn donderdagpost aankondigen: Marieke. Eindelijk komen er knappere foto's, hoor ik jullie terecht zuchten.

Geen opmerkingen: