zaterdag, juni 02, 2007

De spannendheid zelve


Onlangs was ik met Henk van SAP aan het filosoferen over strategie en taktiek bij het veelvuldig beklimmen van de kale berg. Als je één keer de beklimming doet, heb je enkel een keuze te maken tussen de vertrekplaats. Bédoin is de meest beruchte. Maar je kan ook vanuit Sault gaan. De zogenaamde jeanettenkant, omdat het 20 kilometer minder stijl gaat alvorens vanuit Chalet Reynard een dodelijk gemeenschappelijk stukje in te gaan dat je ook moet verduren vanuit Bédoin. Maulaucène is ongeveer zoals Bédoin, plusminus.

Het ging met Henk vooral over de driedubbele beklimming: op 24 uur vanuit de drie startplaatsen de Ventoux teisteren. Ik heb daar ook al met Stef en coach Paul over gepalaverd. Het is voor iedereen duidelijk dat het ideaal is om vanuit Bédoin van start te gaan als je nog fris zit. De grote vragen (jaja, meervoud) zijn:

  1. Gaat mijn knie me nog toelaten om er een lap op te geven na de Bédoin-uitdaging?
  2. Indien ja, naar welk dorp rij ik naar beneden voor de tweede klim?
Ik denk: Sault. De jeanettenkant. De kans is immers groot dat (àls ik vraag 1 overleef) ik vanuit Sault nog op een menselijke manier boven geraak. En dàn, he, dàn komen twee gelijkaardige vragen weer naar boven.

  1. Gaat mijn knie me nog toelaten om er een lap op te geven na de Sault-uitdaging?
  2. Indien ja, rij ik nog naar Malaucène voor de derde klim?
Misschien is mijn knie in de totale vernieling halverwege de rit vanuit Sault, dan kan ik nog steeds naar beneden rijden richting Bédoin eens ik aan Chalet Reynard kom. Als ik daar toch kies om door te zetten naar de top, dan denk ik dat ik naar Malaucène ga afzakken, anyhow.

Eens in Malaucène aangekomen, vreet ik mezelf vol spaghetti en wacht een paar uur alvorens een poging te doen om het ultieme doel te bereiken.

Waarom als tweede etappe kiezen voor Sault en niet voor Malaucène? Coach Paul: vanuit Malaucène is de regel : "the only way is up, all the way". Vanuit Sault kan je na het jeanettenstuk nog steeds linksaf naar Bédoin en je laten zakken. Dat was ook Henk zijn redenering. En ik zeg: als ik als tweede voor Malaucène kies, dan is mijn knie gegàrandeerd kapot na twee ritten en mag ik een derde rit op mijn buik schrijven. Vanuit Sault is er nog een waterkansje dat ik een derde keer aankan.

Enige andere tips ?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

mijn tip:

Specificaties:

Prijsdoorbraak in elektrische fietsen!!!

Ervaar nu constant het gevoel van fietsen met windkracht 8 in de rug.

Het unieke elektronisch gestuurde traploze meetrapsysteem reduceert de trapbelasting met maar liefst 90%

- Actieradius: 25-40 km, afhankelijk van omstandigheden
- Remmen: voor en achter schijfremmen
- Verlichting voor en achter met remlicht
- Reflecterende banden
- Verstelbaar stuur
- Gelzadel
- Boodschappenmand
- Uitwisselbare accu
- Geveerde voorvork
- Sterke bagagedrager

Verkrijgbaar in de kleuren: Zilver, Blauw, Zwart, Brons


groetjes filoe

Anoniem zei

Een asperientje nemen 's morgens of twee...... :-)
Henk

Anoniem zei

waarom begin je crillon-le-brave? op hotel daar?

eric dekort zei

Nog een Mogelijkheid is: vertrek vanuit Bedoin en kijk hoe de wind staat vanuit Chalet R. naar de top. In het voordeel, tweede klim vanuit Sault, derde klim vanuit M. Wind in het nadeel : net anders om, tweede klim vanuit M. derde vanuit S. Ik denk dat de zwaarte van de beklimming vooral licht in het stuk vanaf Chalet R. De klim vanuit S. is niet echt zwaar, recup is mogelijk. Daar telt alleen het stuk vanaf de chalet R. PS. Een vierde klim is eventueel mogelijk als je bij het aanbreken van het eerste licht s'morgens opnieuw start. Was achteraf gezien voor mij een zeer unieke ervaring en sfeer. Mooie kleuren, stilte en af en toe nog een ddorwinterde ventousiast. Ge gaat dat goed doen, en vooral genieten. Succes gewenst.

Rafke Magic zei

ni teveel nadenken... gewoon doen!
I believe, you'll succeed ;-)

Geert Gitaar zei

amai, Eric Dekort, ik vind dat je een echte toegevoegde-waarde-bedenking hebt toegevoegd aan mijn denkwereld.

hartelijk dank.

Geert Gitaar zei

@ Filoe

Je doet je naam weer alle eer aan !