donderdag, april 26, 2007

Houden van cultuur


Mei 1987. Exact 20 jaar geleden. Het einde van mijn én Erwins legerdienst aan de Generale Staf van de Landmacht. Inderdaad, wij zijn nog echte mannen, quoi!

Ik heb na twee decennia die guitige Erwin weer ontmoet. Jaren heb ik gezocht naar de man, tot ik hem anderhalf jaar geleden op het net terugvond nadat ik zijn naam had 'gegoogled'. Hou je vast: hij bleek de marathon van New York in 2005 uitgelopen te hebben. Wat kan de wereld plots klein zijn als je jarenlang iemand tevergeefs zoekt.

We hebben over koetjes en kalfjes gepraat. Haha, in Erwin zijn geval is dat nog letterlijk ook! Hij heeft een ware database met duizenden koetjes en kalfjes erin, en stiertjes. Stiertjes in alle maten en gewichten. Die database, dat is zijn job.

Hij is getrouwd met Nadine, zijn droom van een vrouw. Dat was 20 jaar geleden ook al diezelfde Nadine en ik herinner me de verhalen nog: middernacht, in de ijzige kou, op wacht, doelloos door de kazerne aan het dwalen met een antiek geweer op onze schouder, voor het geval dat de Russen zouden aanvallen omdat Al Qaeda nog niet was uitgevonden.

Hij studeert nu Chinees en verklapt me dat 'Erwin' vrij vertaald wordt naar Ai Wen. Dat staat voor 'houden van cultuur'. Mooie story, he? Ik ben vergeten vragen hoe Geert Gitaar zou klinken in de taal van de rijzende zon. Iemand een idee ?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

wilde gok: geelt gitaal

grtz filoeke

Anoniem zei

vrij vertaald natuurlijk, en het staat waarschijnlijk voor "hij die herrie maakt"

filoe

Anoniem zei

geertje,waar blijven de pix van het cernum event?
suske

Geert Gitaar zei

1) who the hell is 'suske' ?
2) volgende week elke dag één foto ! Beloofd.

Anoniem zei

hola, je herinnert je niet aan wie je welke troetelnaam geeeft?

Geert Gitaar zei

volgens mij vinden kapoenen nieuwe naampjes ui!

Anoniem zei

misschien is het suske van wiske? opgepast gitaar!veel onduidelijkheid omtrent haar leeftijd ;-)

Anoniem zei

bedoel je 'te jong' of 'te oud'?

Anoniem zei

Die cartoon slaat de nagel recht op z'n kop. Google zou graag een reputatie van "do no evil" hebben, maar de poen gaat blijkbaar toch voor. En dan te zeggen dat ik The Almighty Goo praktisch overal voor gebruik...