maandag, maart 26, 2007

Ik weet het nu


Stijn is op vakantie naar het zuiden. En toch is hij weer zijn flexibele zichzelf geweest door mij tussen de soep en de pattatten nog eens te onderzoeken. Mijn kniekwaaltje heeft me immers gedwongen om de telefoon te nemen, Stijns nummer tevoorschijn te toveren, op "bellen" te drukken en na de "Ha de Geert Gitaar, zie!" luidkeels "Help!" te roepen.

Ik mocht zomaar naar het wereldse Eizeringen afzakken. Direct. Nu. Het verdicht was een opluchting, want het is geen meniscusprobleem. Wel een ontsteking van de patellapees. Oefeningetjes doen. Die worden vakkundig door Stijn getoond en nadien nog eens per mail bevestigd alvorens naar de zon te vertrekken. Gelukkig heeft Stijn alles eens demo-gewijs uitgelegd, want stel je voor dat je deze mail krijgt (een extractje):

"...
- excentrische peestraining; 23/3 tem 26/3
bipodale squat (halve meter van de muur af staan en dan de poep tegen de muur tikken): 3x 20-25x en dat 2-3x/dag. stretchen quadriceps tussen de reeksen.
- excentrische peestraining; 26/3- 01/4
begin van de week; 2 reeksen bipodale squat en laatste reeks unipodale squat met ondersteuning lichaamsgewicht (tussen twee stoelen staan en op het rechterbeen staan, maak dan een kniebuiging van 30-45° terwijl je je gewicht enigzins ondersteunt aan de twee stoelen) maar dan slechts max 15x (geen pijn toelaten, indien dit wel gebeurt onmiddellijk oefening beĆ«indigen). dit alles 2-3x/d
mid week: 1 reeks bipodale squat 25-35x, 2 reeksen van unipodale squat (10-15x). 2-3x daags. je mag dan ook al eens een reeksje (15x) uitvalpasjes doen.
..."

Sjieke service. Als ik de Ronde van Vlaanderen uitbol, zal ik dat aan Stijn te danken hebben. Maar hij heeft me wel voorbereid op het ergste want zijn slotzin aan het einde van het bezoekje was niet mals: "Voor mij staat het licht nog niet op groen, Geert".

Prettige vakantie, Stijn.

1 opmerking:

Stefaan zei

Succes met je Ronde. Blijf alert om geen langdurige kwetsuren op te lopen en indien het lukt dan heb je een prachtprestatie geleverd.