zaterdag, maart 17, 2007

Don't try this at home

Download de song van Mellow Man hier !!!

Awel, op zijn minst gezegd, ben ik gisterenavond pikant verrast door mijn eigen wokwoede. Sinds een tijdje heb ik aan Nadia beloofd om elke vrijdagavond te wokken voor het gezinnetje Gitaar. Allez ja, dat zijn dan die vrijdagavonden waarop er geen dineetjes noch bezoekjes stiekem in de agenda geslopen zijn. Deze vrijdag was zo een "gevrijwaarde" vrijdag.

Fijn. Fles champagne uit de kelder om niet uit te drogen tijdens de voorbereidende werkzaamheden: ingredienten klaarstomen alvorens te beginnen met wokken. Mise en place, noemen de groten dat.

Deel van die mise en place is het tot kleine stukjes snijden van twee Red Hot Chili Peppers. Niet Flea en Anthony Kiedis, maar de echte chilipepers die verantwoordelijk zijn voor de hete smaak in bereidingen. Je moet daar de pitjes uithalen als je wil vermijden dat je je gezinsleden moet blussen. Zo gezegd, nee, zo gelezen, zo gedaan. Tot er plots iets kriebelt in mijn neus en ik tersluiks effe met mijn vinger aan neus krab. Als het jeukt moet je krabben. Binnen de minuut gaat mijn wokkend enthousiasme over in een gigantisch brandende gewaarwording rond, in en onder mijn reukorgaan. Dat heeft een uur geduurd.

Die eerste minuten was ik zodanig van slag dat ik zonder nadenken, dus zonder handen te wassen, naar buiten ben gelopen. Een luchtje happen en een plasje doen... de rest van het verhaal is gecensureerd.

--- update ---

We zijn om middernacht wakker gemaakt door de wekker op de oven. Ik had 'm geprogrammeed op vier uur in plaats van vier minuten... Geert Gitaar, de sportieve fijnproever.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Geert,

Nu weet je eindelijk hoe het is om een hot chilli pepper in je broek te hebben.

Groeten,
J

Anoniem zei

Gitaar toch! ;-)

Anoniem zei

Grappig. C

Anoniem zei

de Mr. Bean van het pajottenland ;-)

Anoniem zei

Lang geleden dat ik zo moest lachen. Tx :-)

Jan Ottenbourg zei

Goe bezig Geert!

Anoniem zei

nog veel songs verkocht?

Geert Gitaar zei

anonymous re. SONGS:

wat er nu dagelijks nog extra verkocht wordt, is op één hand te tellen, jammer genoeg.

Bert zei

Niet geprobeerd om champagne in je neus te gieten?
Sorry, kon het niet laten Geert.

Zo lachen met andermans miserie, shame on me.

Rafke Magic zei

hehe... tja, ge zult die fout ni meer maken ;-)
wees blij dat ge ni in uw ogen gewreven hebt... dà's ook geen lachertje