zondag, februari 25, 2007

Voor Koen zijn Reed mania


Beste Koen,

Een heel korte comment op jouw blog zou een beetje onrecht doen aan mijn poging om jouw Reed-verjaardagsprogramma een infuus met gitaargeweld te geven. Als Raymond vhG en jijzelf aan een zogenaamde ingetogen verjaardag denken, dan voeg ik graag iets toe wat de combinatie van gitaargeweld en ontkleedde herrie is: een liedekijn uit "Songs for Drella", samen met John Cale.

Waarom "Songs for Drella":
  • omdat het een memorabele getuigenis is van de hereniging van twee koppigaards, Cale en Reed, die sinds 1968 ruzie hadden met mekaar (ik was toen 3 ...) maar in 1987 mekaar weer opzochten om samen te werken.
  • omdat het een prachtige verzameling mooie songs is die ze opdragen aan Drella, Warhol voor wie tussen de regels leest.
Waarom "Work":
  • omdat het gitaarherrie is, Koen.
  • omdat het verdorie unieke gitaarherrie is die overleeft zonder herrie van drummers en bassisten, ontkleedde herrie. Een gevecht tussen piano en ruwe gitaar.
  • omdat de inhoud ook een beetje over mij gaat. Hoho...
Waarom niet "Style it takes":
  • omdat mijn hart zegt dat dit één van de mooiste songs is ooit door iemand geschreven, maar als ik dit nummer kies, vervoeg ik de rangen van Raymond en Koen zelf... dan hebben we een ingetogen nummer erbij...
Alstublieft, Koen. Met plezier.
Ikke

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, het is natuurlijk moeilijk kiezen uit zo'n prachtplaat, persoonlijk hou ik erg veel van Forever Changed en starlight, kdenk dat Koen het moeilijk zal hebben om te kiezen...maar waarom ook slechts 1 uur en geen Lou Reed Dag?
;-)

Thomas

Kaat zei

En wie beweert er ook al weer dat er geen solidariteit is in deze wereld?!

Groetjes