donderdag, februari 01, 2007

Hij slaat toeDe grote coach (gisteren nog de gore coach door een zeer toevallige tikfout in een mail naar hem) heeft toegeslagen. Naast mails en face-2-face dating op snel te vergeten wereldkampioenschappen heb ik El Grande ook dagelijks aan de lijn over vanallesennogwa. Over boeken schrijven. Over To Walk Again, de film. Het gaat soms ook eens over sport:

"Kijk Gitaar, een marathon, van nul tot de max in één jaar ... dat is extreem te noemen. Je hebt het nu wel gehad. Als je in 2007 de Ventoux beklimt, drie keer op één dag, dan moet je in die Ronde van Vlaanderen niet alweer eens het extreme gaan opzoeken. Geniet van die 140 km met de hellingen. Zet die 256 uit je hoofd. De kans is groot dat je op het einde niet meer geniet. Doe dat volgend jaar. Je hebt genoeg extreme dingen gedaan so far."

Voilà zie. Een aantal mensen zal niet echt tevreden zijn omdat ik ze sinds het begin van het jaar opjaag om die Ronde helemaal te fietsen. Of misschien, tja, heel waarschijnlijk, slaken die nu allemaal een zucht à la "Oef... hij heeft het eindelijk door..."

11 opmerkingen:

Anoniem zei

je coach heeft het juist. dodelijk ver, die volledige ronde. ik gedaan. ik nooit meer.

Bert zei

Als 'Flandriën' roep ik "awoe";
maar als (beetje) sportman:
groot gelijk Geert!

Je kan de Ronde nog zoveel volledig rijden.
Bovendien kloppen de kilometers van 'den groten' niet en zit je steevast een pak boven de 260!
(Ongeacht je nu de helling in rechte lijn opfietst op naar boven zwalpt).

Rafke Magic zei

trop is teveel, hé!

Anoniem zei

Geert, eerlijk ik ben bij zij die oef zeggen! Ik wil ook goed zijn in juni en dan zou dit nu te veel geweest zijn. Maar ik had het gedaan al was het maar om je te pesten... :-)

Anoniem zei

nog een geluk dat die grote coach toch nog iets aan je te zeggen heeft. ga voor sportief genieten!!!!
groetjes eljie

Anoniem zei

Wat een privilege, zo in het oog gehouden worden door de grote coach. Daar kan ik alleen maar van dromen… terwijl andere er heel veel geld voor over hebben!

Anoniem zei

Onderschat ook de "kleine" ronde niet hoor! In vergelijking met de grote lijkt het miusschien een makkie, maar het blijven toch nog altijd zo'n 15 hellingen, en die kruipen toch veel meer in de kleren dan zo'n 100km verder rijden.
En neem ook maar van mij aan dat de volledige ronde veel lastiger is dan 3 keer de ventoux oprijden.

Anoniem zei

Als je nu eens vertrekt van bij ons (Vlaanderens culinair bekendste dorpje...), 140 km geniet, en dan gaat nagenieten bij PG ?

Anoniem zei

De grote coach zit juist. Toch super om zo iemand te hebben die je deze raad kan geven.
Het is geweldig dat je het extreme opzoekt, maar je moet grenzen kennen. 'Trop' is inderdaad teveel...
Groeten

Anoniem zei

hoe verloopt de voorbereiding?

Anoniem zei

140km is al méér dan genoeg hoor ! En daar zitten alle "bergen" in. Pfft, niet te onderschatten hoor !