donderdag, januari 11, 2007

Ronde


Twee weken geleden heb ik met een aantal bloedbroeders het 75 km-traject van de komende Ronde van Vlaanderen afgelegd. Tijd, dacht ik, om daar een aantal uitdagingen aan toe te voegen:

100 km ploegen door de Vlaamse Ardennen, van Galmaarden naar Geraardsbergen, dan naar Ronse, van daar naar Maarkedal, steeds wind op kop. Tot overmaat van ramp keert de wind van richting en is ook de terugtocht met de wind recht op mijn smoel. Toen ik na 4 uur fietsen mijn straat inreed, leek het niet echt meer op fietsen maar eerder kruipen-op-een-tweewieler.

Op de foto de kasseitjes aan het begin van de lijdensweg: de Eikenberg.

Totaal traject:
1 Eikenberg -> 2 Boigneberg -> 3 Haaghoek -> 4 Leberg -> 5 Berendries -> 6 Valkenberg -> 7 Ten Bosse -> 8 Eikenmolen -> 9 Muur -> 10 Bosberg

Besluit:
Ik ben er nog niet klaar voor. Vooraleer nog twee hellingen toe te voegen, ga ik dit parcours nog 2 keer doen.

4 opmerkingen:

filoe zei

en? welke vindt ge het lastigst??

grtz

Geert Gitaar zei

de Berendries is ambetant.

de Muur ook als je al 3 uur aan het rijden bent en 80 km ver bent.

de Bosberg is helemaal niet voor mietjes, als je al 90 km ver bent....

Die bergjes hebben een andere "invalshoek" als je het in de totaliteit van de RvV ziet, hoor...

Anoniem zei

Geert, nie doen! Als ik u was zou ik die heuvels nog wat links laten liggen. De ganse ronde is 260 km. Je moet eerst met die afstand kunnen omgaan. Als ik u was zou ik me toeleggen op zeeeeeeer lange ritjes, in de zone fietsen zoals dat heet. Als je kan opbouwen tot 200km dan ben ik bijna zeker dat je de ronde zal uitrijden. Die heuvels neem je er dan wel bij. Als je nu echter je lichaam vermoeit door 4u die heuveltjes op te knallen, dan vrees ik dat dat krachten kost ipv het juiste trainings effect te bekomen. Alé t is maar een gedacht he. Coach Paul zal dat wel beter weten.....
Henk

Geert Gitaar zei

@ Henk:

ik vrees dat je gelijk hebt.