dinsdag, januari 02, 2007

2007


Het jaar is begonnen op een uitbundig-communicatieve manier. Waar pakweg twintig jaar geleden mensen mekaar het allerbeste wensten via een postkaart, is er nu een explosie van kanalen: de traditionele postkaart, gevolgd door een e-mail, daarna een SMS en een confirmatie op de blog voor diegenen die er eentje hebben. De echte straffe gasten hebben intussen ook gebeld vooraleer ze mekaar later op de nacht face-to-face de hand schudden of overkussen.

Een aantal van mijn vrienden en kennissen is erin geslaagd om al die kanalen daadwerkelijk tegelijkertijd te benutten. Zonder inconsistenties in de boodschap. Een staaltje van opgelijnde communicatiestrategie. Wel een beetje overdaad, maar het soort overdaad die niet schaadt.

Ik ben 200 postduiven aan het kweken. Voor volgend jaar. Wedden dat ze aankomen voor de iemeeltjes?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben tégen, Geert. Toen ik een paar jaar geleden een kerst e-card kreeg van mijn zeventigjarige tante Rita is er iets in me gebroken. Nieuwjaarswensen horen analoog overgebracht te worden, vooral als ze van stokoude tantes komen.
Ik heb dus niet geantwoord op je smsje maar je mag wel een echte, kartonnen kaart in je brievenbus verwachten.

Geert Gitaar zei

Koen,

Je hebt gelijk. En toch vind ik die 70 jarige kranige tante goe bezig als ze erin slaagt om e-cards te versturen. Of hebben de kleinkinderen dat stiekem gedaan ?

Anoniem zei

Geert, hopelijk breekt in 2007 geen vogelgriep uit :-;

Anoniem zei

zo lang ge de duif die ge naar mij stuurt leert om niet op mijn auto te schijten (allé, die van jullie eigenlijk), is 't goe ;-)

filoe zei

kan je er dan onmiddellijk een lekker receptje bijsteken ook, kwestie van het nuttige met het aangename te koppelen

filoe

ps. heb je mijn telex op nieuwjaarsavond gekregen??

Anoniem zei

Geert,

kijk eens op :

http://www.nycmarathon.org/video/postrace.mov

( filmpje NYmarathon 2006 )

Cheers