maandag, december 04, 2006

Hartslagmeters en infosessies

De laatste dagen waren er veel reacties op mijn blog. Hartslagmeters en "Topsport ABC Marathon" hebben heel wat losgeweekt.

Over hartslagmeters heeft iedereen zijn eigen bevindingen en tips. Het is dan ook tof om ervaringen te delen over het gebruik, het nut en andere weetjes over niet optimaal werkende componenten. Een hartslagmeter is een middel om je lichaam te laten presteren op een verantwoorde manier, om trainingen op het exacte niveau uit te voeren, om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Coach Paul heeft daar al verschillende boeken over bij mekaar gepend. Eentje daarvan is hieronder weergegeven (isbn 9024380588).

De infosessie over het marathon-programma aan het Sportkot was een succes. De zaal zat vol met mensen van allerlei pluimage: sommige hebben nog nooit gelopen, anderen volgen een Start-to-Run programma, anderen (een drietal) stelden vragen over de manier waarop ze hun tijd van 1u20 op de halve marathon kunnen verbeteren om zodoende tot een suppersnelle marathon te kunnen komen. Sterk, he. Zo'n getalenteerd volkje is natuurlijk op zoek naar een zeer gerichte vorm van begeleiding en heeft weinig of niets aan een algemeen programma dat mensen van 0 tot 42 brengt in één of twee jaar. Ik ben zeer benieuwd hoe ze dat in Leuven gaan aanpakken. Ik zal jullie op de hoogte houden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geert,

Ik las op de blog van coach Paul dat er nóg een boek zal verschijnen van de hand van Paul en jezelf. Graag meer info... wat, wanneer,...

En dit ook nog :
Ik zie dat er van Paul's hand 2 boeken verkrijgbaar zijn over
"trainen met hartslagmeters", nl :
- Trainen met de hartslagmeter
- Beter trainen met de hartslagmeter

Welk boek dien ik als beginner aan te schaffen ?

Stijn zei

Geert,

Ik heb een samenvatting van de infosessie op een pdf-file staan. Ik stuur je ze door via mail. Kan jij ze misschien voor alle geïnteresseerden nog online op je blog plaatsen?

Geert Gitaar zei

Stijn: goed idee !

Alain M: Paul en ik zijn aan het schrijven aan "De weg naar succes", waarin we beiden onze ervaringen toetsen aan van alles en nog wa... hij vanuit sportief standpunt, ikke vanuit bedrijfsstandpunt. Moet verschijnen tegen sep2007.