donderdag, november 30, 2006

Ronde van VlaanderenHet heeft geen zin gehad om de Foreest eens te beklimmen, een aantal maanden geleden, als mentale voorbereiding op de grote fietsuitdaging. Foreest is er niet meer bij in de volgende editie van de Ronde van Vlaanderen. De Eikenmolen in Lierde is toegevoegd aan het parcours ter vervanging. Dat is in feite niet slecht, want trainingsgewijs is de Eikenmolen dichterbij dan Foreest. Volgende zondag ga ik hem al eens opzoeken, zie! Eikenmolen, Muur, Kapelmuur, Bosberg, het lijkt mij een mooie aanzet voor die pakweg 130 dagen die nog resten. Als ik elke week een heuveltje toevoeg, kom ik goed op tijd uit om het moeilijke deel goed voorbereid te hebben. Volgende week voeg ik Tenbosse toe aan het lijstje. De week daarna de Valkenberg, ... en zo ga ik elke week een stukje verder in het parcours, om uiteindelijk binnen 15 weken het hele parcours eens afgelegd te hebben vooraleer ik op d-day, 7 april, nog eens een lang stuk "plat pays" tussen Brugge, Kortrijk, Kruishoutem en Oudenaarde toevoeg voor de bergstrook.

Euh ... 15 weken vanaf nu: half maart. Net op tijd, zeg ...

Er zal niet veel verkeerd mogen gaan. De heuveltjes beginnen op het punt dat er nog 125 km overblijven. Vanuit Brugge zijn er dan al 256 minus 125 afgelegd: 131 km "voortraject".

Waar ben ik toch weer aan begonnen, zeg ...

11 opmerkingen:

Rafke Magic zei

ligt de "Varenberg" ook op da parcours?
;-)

Geert Gitaar zei

Nee, maar op bezoek bij professor Peers in Pellenberg verleden zomer, ben ik wel te weten gekomen dat de Varenberg daadwerkelijk bestaat, ergens in de buurt van Leuven. Ik zag immers een pijltje in die richting....

Bert zei

Geert,
het eerste stuk vanuit Brugge -131 km. ter opwarming- is inderdaad, achteraf gezien een 'beu' stuk.
Blij te vernemen dat je 'de grote Ronde' rijdt en niet de verkapte vorm met enkel de heuvelzone.

Jammer dat de Koppenberg er niet meer inzit.
Sportief gezien misschien een wijs besluit, maar een zijn weinig grotere smeerlappen dan die grijze 'lap', in Vlaanderen dan toch.
Eens die overwonnen was het zwaarste gepasseerd.

Veel trainingsgenot!

Bert zei

En dan nog gezwegen over de voldoening als je in Meerbeke onder finish rijdt.
Jij kan dan nog eens met de fiets naar huis, ook een serieus voordeel!
En het ontvangstcomité aan 'Den Uitkijktoren'.
Geert, de Bosberg gaat te klein zijn!
Volk van Geraardsbergen tot Galmaarden, ambiance, maar jij, de atleet zal het moeten doen.

Is Filou al plannen aan het smeden?

Anoniem zei

@Geert
We wachten ook nog op je relaas van de infoavond van gisteren hoor.

Geert Gitaar zei

Bewa: lap, nu weet Filoe het ...
je heb er zelf naar gevraagd ... de gevolgen zullen niet te overzien zijn!Alain: ik schrijf straks iets over de infosessie. Tegen morgenochtend zit het in je bus, euh, op de blog.

Katrien zei

Dag Geert,

hoe wegen soms rare kronkels maken... Stijn De Mot is een goede vriend en ik publiceerde enkele reacties op zijn blog. Toen vroeg jij naar mijn blogadres. Wel hier komt het dan: www.koenenkatrien.blogspot.com Maar hoewel ik toch ook mijn loopschoenen heb aangetrokken, zal je zien dat mijn blog helemaal niet over lopen gaat, maar gewoon over mijn leven.

Trouwens Proficiat met je ferme prestatie in New York. Hoe dan ook, het werkt motiverend!

Anoniem zei

Gitaar,
Chapeau zenne, waar haalt ge die tijd toch? Ik heb amper tijd om mijn loop- en klimtrainingen af te werken, en nu begin jij nog eens te fietsen ook... Bij mij is het weeral een goede 3 maand geleden dat ik m'n Orbea nog eens van stal heb gehaald...
Ik piek 17 december, de 10km gaston roelandts aan't Atomium. Komt ge ook?

Herman

filoe zei

filoe is inderdaad al snode plannen aant smeden,
gaande van de Muur te verleggen (verplaatsen naar Sint Laureins) tot jean-marie te laten overstappen naar een andere partij (de communisten bv.)


maar voorlopig blijft het waarschijnlijk tot het op den bosberg staan met nen druppel en een mattentaart.

filoe

ps. aan al die fietsers van de ronde voor wielerterroristen, gijlie zijt goe zot, tmoest regenen, hagelen en sneeuwen dienen dag, dan heb ik lekker veel druppels over

Geert Gitaar zei

@Herre:

17 december lukt me niet omdat ik tegen dan nog niet op beton mag lopen.

Geert Gitaar zei

@Alain M:

relaas van de info-avond: zie blogpost...