dinsdag, november 21, 2006

Bruno & KoenVanavond speelt RSC Anderlecht in Lens tegen Lille. Gek. Dat is omdat Lille een te klein stadion heeft naar UEFA Champions League normen. Ze hebben besloten om tegen 2010 een eigen stadion te hebben dat wel aan de norm voldoet. Ik was ooit van plan om met een handvol makkers naar Lens te trekken, maar de Marathon-drukte heeft me anders doen beslissen. Ik zit nu knus thuis, en hopsa, ik zie alles vanuit mijn luie zetel op TV. Lekker warm, flesje Bourgogne in aanslag. Omdat ik morgen ga fietsen en me dat dus mag permitteren vanuit dietiek-standpunt. Twee glaasjes maar, Ilse.

Thuismatchen van RSCA, ach... die heb ik al ettelijke keren gemist. Gepland gemist, in feite. Mijn Cernum copains hebben in het begin van het seizoen mogen kiezen welke matchen ze wilden zien in mijn plaats.

Allemaal mooi, nobel, lief.

Maar ik mis in feite Bruno en Koen. Bij elke thuismatch zitten ze, vlak achter mij gepositioneerd, commentaar te geven alsof ze rechtstreeks uit de Muppet Show geplukt werden. Zelfs als "den Anderlecht" slecht speelt (heel soms valt dat eens voor, amai), is het voor mij toch een plezier om daar te zitten. Te genieten van de commentaren. "Hey Yveske, we zijn al een kwartier bezig, he!". "Hmmm, zolang Deschacht met de tegenstrever meespeelt, zitten we veilig, Geert". Dat soort dingen. Zwarte humor. Mooi. Genieten. Zelfs als alles tegenvalt.

De dag dat zij hun abonnement niet meer verlengen, stop ik er ook mee.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het heeft niet mogen zijn vanavond... Toch enkele opmerkelijke vaststellingen :

1) Davy Schollen is rampzalig slecht. Zelfs Munaron zou nu nog beter doen.
2) Olivier Deschacht geeft de 1-0 in geschenkverpakking met een strik erond. Jawel, diezelfde Olivier Deschacht die eergisteren verklaarde dat er "een bepaalde speler moest beseffen dat het zo niet verder kon met zijn blunders" (doelend op VDB). Hallo ODS ? Wat nu ?
3) Vandamme pakt zijn tweede rode kaart sinds hij bij RSCA "speelt" en voor de rest zullen we over hem maar zwijgen.
4) Franky V. deed nog een meesterzet op het einde met de inbreng van Yves VDH om het gelijkspel te waarborgen. De 1-0 score in Athene-Milaan was hem duidelijk niet bekend. Wie heeft hem een verkeerde SMS gestuurd dedjuu ? ;)
5) Mbo Mpenza was verrassend doeltreffend. Zou zijn broer pilletjes meegebracht hebben uit de La Rocca gisteren ? ;)

Ik herinner me nog een post op de blog van Coach Paul aan de start van deze CL campagne. Hij had toen gelijk wat het overdreven optimisme van RSCA betrof. Nu moet ik dat ook toegeven... De derde plaats wordt moeilijk, zeer moeilijk met die onbetrouwbare Italianen in het achterhoofd want winnen tegen AEK Athene is niet genoeg. Om af te sluiten met een positieve noot : het is niet denkbeeldig dat RSCA deze campagne toch afsluit met meer punten dan vorig jaar. Maar in deze groep kan je daar toch niet tevreden mee zijn eigenlijk.

Geert Gitaar zei

1) Schollen is nu de pineut, maar stel je eens voor: geen wedstrijdritme, en hopsa, de meest cruciale wedstrijd, uit bij Lille, krijg je op je bord. Je eerste bal pak je naast, en .... lap, daar gaat het zelfvertrouwen. Ik zeg: hij heeft zich nog goed herpakt, in feite.
2) je hebt gelijk. Olivier heeft een grote bakkes. Altijd. Zeker als er camera's in de buurt zijn. En weet je: camera's houden van zo'n mannen. Dus.. Oli kan verder doen, want er wordt sensatie gezocht. Er wordt gezocht naar van die apen die pas later beseffen wat ze gezegd hebben. Hij is een gemakkelijke prooi. Niet enkel in de verdediging van het spelletje dat voetbal heet.
3) Van Damme hoort bij een tweedeklasser. Heeft nog niks bewezen. Armoe troef. Maar hij blijft, bij gebrek aan beter.
4) Ze hadden Serhat moeten inbrengen, niet Yveske. De snelheid waartegen Lille bezig was, is niet meer voor Yves. Maar voor de rest heb ik niks slechts te zeggen over Yves. Heeft jaren goed werk geleverd. Ik maak hem nu niet af omdat hij verkeerd gewisseld wordt.
5) Mbo... ach ach ach, ik hoop dat zijn zelfvertrouwen terug is, want ik weet dat hij het kan. Maar net zoals alle topvoetballers stuikt hij ineen als het effe slecht gaat. Het gaat nu meer dan een jaar slecht. Hopelijk is hij nu terug, en worden we met hem kampioen.

"In deze groep" .... Over Milan moeten we zwijgen, maar vergeet aub niet dat Lille al jaren in de top meedraait van een supercompetitie. Een competitie die 4 keer zo sterk is als de Belgische.

Maar voor de rest zijn we beiden supporter, zeker, anonymous?

:-)

Anoniem zei

Statler en Waldorf van RSCA ;-)

Rafke Magic zei

'k vond den Oli anders ni slecht (en 'k moet normaal ni veel hebben van dieje gast)... ok, de goal komt door zijn stuntelige val, maar da was volgens mij ook zijn enige slechte ding van dien avond... VDB daarentegen heb ik niks goed zien doen?! die gast speelt altijd mee, zelfs bij de nationale elf??? dà gaat er bij mij ni in...

Anoniem zei

Haha ... het was al een tijdje geleden dat ik op uw blog ben komen kijken en lap, nu blijkt er een stukje aan mij gewijd.

Die rol van burgemeester ligt mij wel en om eerlijk te zijn: ik ken helemaal niets van voetbal. Waarschijnlijk omdat ikzelf nooit gespeeld heb is het voor mij moeilijk om de kwaliteiten van spelers in te schatten met betrekking tot hun positiespel.

Maar ik ben een supporter in hart en nieren ... van het type dat niet om aan te spreken is als zijn ploeg verliest en daar dan ook nog slecht van slaapt. En ondertussen wel de kalender en de stand van buiten kent om te berekenen wat de kans is dat het uiteindelijk nog goed komt.

Die zwarte humor bij - vooral de slechte - thuiswedstrijden helpt perfect om gelouterd thuis te komen en alles een beetje in perspectief te plaatsen. Mijn vrouw is alleszins niet rouwig om ;-)

En over Deschacht gesproken ... ik denk dat we dit jaar helemaal niet mogen klagen. Niet al teveel flaters en hij gaat er altijd 100% voor. Maar zijn uitspraken in de pers en het handjesgeklap na - en soms zelfs tijdens - de wedstrijd maken hem een gemakkelijk slachtoffer natuurlijk. Hij zal wel altijd gecontesteerd blijven.

Anoniem zei

Hallo hallo hallo,

hier zijn we dan met de nieuwe gegevens van onze thuismatch tegen Roeselare.
Het was terug ......... barslecht met momenten (vele) en wij ons maar aan mekaar oppeppen : "Het zal wel ooit beteren" (slechter kan toch niet meer) maar horen we dit nu niet al vele jaren.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was hoopgevend maar na de 1-1 was het huilen met de pet op. Daarna nog twee hoogtepunten en ja toch wel, TWEE doelpunten !!
Maar zoals den Bruno zegt, we blijven supporter in hart en nieren !!
Ik ga nu niet iemand persoonlijk aanvallen, maar er waren er veel met enkele hoogtes en heel veeel laagtes. Hebben we tot nu toe in feite al EEN wedstrijd gezien dat we tegen elkaar konden zeggen : AWEL, DAT WAS NU EENS GOED ZUNNE.
Geert, we gaan U toch nog eens zien op een thuiswedstrijd ??
In ieder geval, mijn vrouwtje en ik, hebben u de vorige ZES weken met argusogen gevolgd en er bestaat maar een woord voor : CHAPEAU !! voor de geleverde prestatie.