zondag, oktober 15, 2006

Tijgerprincipes

De kop is er af! Dat is de SMS die ik ontving van Jan Vanderstraeten, producer van Canvas Marathon, ongeveer één minuut na de uitzending. Het klopt nog ook! De zes weken waar we sinds november 2005 mee in ons hoofd lopen, zijn gestart. Eindelijk. Of nee, neenee. Te vroeg! Want: als het programma op TV komt, wil dat zeggen dat de marathon bangelijk dichtbij is.

En ik zal het verdorie geweten hebben: ik heb vandaag de eerste aflevering bekeken met mijn linkerkuit op een flinke portie ijs. Sinds de lange duurloop van verleden week is het niet meer goedgekomen met die kramp. Als je dan dokter Peers nog eens op TV ziet beweren dat het een enorme uitdaging is, dan heb je zin om te roepen "Juist! Hoe doét ie het? Dat allemaal zomaar weten? Die professoren toch, he!".

Ach, we zien wel, he ... "Toi, toi, toi", "Duimen!!!", "Go for it!". Allemaal SMS-jes die na de kop-eraf-boodschap van Jan binnenkwamen, als antwoord op dokter Peers zijn realistische hint.

Wat doet die foto van die tijgers daar, gitaar? Wel, ben vandaag bij Stijn geweest, de altijd-klaar-om-in-te-springen-kine. Hij heeft een zondagnamiddag opgeofferd om een "aanstaande atleet" (patent op deze uitspraak zit bij Koen) uit de nood te helpen met een flinke kuitmassage. Dankjewelverymuch, Stijn. Hij heeft een wondermiddeltje gebruikt: Tiger Balm. Een leuk ruikend goedje met veel pikante kruiden dat zo goed doet, dat ik de kramp al bijna vergeten ben. Ik mag effe niet sporten, maar dat is niet erg. Ik loop immers pas over een 3-tal weken een marathon. Ach. Er is dus nog een zee van tijd. En tot overmaat van ramp zit de grote demon in Hawai. Bij Marc. En voor de dierenvrienden zoals ik: nee, er zit geen tijgervet in Tiger Balm.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Gitaar,

Schone eerste aflevering! Eindelijk nog eens een interessant programma, reality-tv afgewisseld met wetenschappelijke uitleg! Maar euh, staat er echt een pc-scherm op je ontbijttafel, om 's morgens meteen je mails te kunnen lezen met een croissantje erbij? Dat vond ik er effe over :-)).

Herman

Geert Gitaar zei

Herman,
Die iMac staat daar echt! Deze post is geschreven met dat ding ;-)
G.

David aka Letman zei

Het was grappig om je op tv bezig te zien Geert ;-). Leuke uitzending trouwens.

filoe zei

hé geert,

na het lange telefoontje deze morgen wou ik je wel nog een paar dingen meegeven

1. de aankondiging van de film The Shining van Kubrick met een sublieme Jack in de hoofdrol net voor de uitzending is hopelijk geen teken aan de wand

2. sinds de "demon" vertrok naar Hawaï is de aarde daar gaan beven, blijkbaar zit er een grond van waarheid in de Canvasbeweringen

ciao
filoe
(ivm aardbeven in Hawaï, tzou blijkbaar nog meevallen, (Marc V.O., mijnen baas, is daar 4 weken op vakantie oa. op Kona, had wel schrik maar alles nu onder controle)

tot mails

Anoniem zei

Via Filou op de site gekomen om je nog wat te motiveren om deze fantastische uitdaging tot een goed einde te brengen!We(vossen bill en zijn pioniers) zijn er zeker van dat dit je gaat lukken en anders houd je er een prachtige ervaring en een goede gezondheid aan over!HEEL VEEL SUCCES!

Cremke zei

Gisteren de eerste aflevering bekeken op Canvas.
Met zo'n begeleiding ben je vermoedelijk zelf al een halve (wat zeg ik een
grote) expert geworden.

Ik had zelf tot nu de ervaring dat ik ondaks kleine kwaaltjes
toch kon verder trainen en alles terug ok werd. Maar deze keer vrees ik dat je met uw expertise het bij het juiste einde zult hebben. Met een overbelaste knie moet je rusten.

En wat dat beven betreft. Eerst beeft Hawai van een aardshock, daarna van Marc zijn prestatie. En dan is het aan jullie om NY te laten beven op zijn grondvesten

Geert Gitaar zei

@Cremke: die Verrezano bridge gaat waarschijnlijk een beetje kraken als er 37.000 joggers over lopen, maar Manhattan is andere lappen gewoon, he ...

Rafke Magic zei

crap, 'k heb die uitzending dus moeten missen... de volgende ook trouwens :-(
zijn die ni ergens op 't net beschikbaar?

PS voor de Lost fans, seizoen 3 is hier al bezig... vanavond is 't aflevering 3 (gisteren ff naar de 2e gekeken... en straks ff de 1e via 't net bekijken)