zondag, oktober 01, 2006

Oktober, de nuchtere maand


Ik ben in mijn nopjes. Ik voel me desondanks mijn nakende 41e verjaardag goed in mijn vel. De blessures blijven uit, terwijl de grote leider het trainingsvolume opdrijft. Ik bof, maar ik doe er ook wel mijn best voor. Ik heb op eigen houtje en dito kosten beslist om wekelijks bij de grote translatiemanitou langs te gaan. De combinatie van een aantal zaken zorgt voor de hoopvolle verbetering. Ik volg slaafs het plan van Paul en ga wekelijks naar Stijn, zelfs als niks pijn doet. Na elke training ben ik een kwartier aan het stretchen van vanalles en nog wat, ik leg ijs op beide knietjes, ook als niks pijn doet. Het werkt dus, in feite. Ja toch?

Ik heb gisteren 15 km gelopen, zonder pijn. Ach ja, hier en daar trekt wel eens iets, of verstoort een lichte pijn hier en daar de rustige loop aan hartslag 140. Maar het is niet fundamenteel mis zoals dat tussen maart en september zo vaak het geval is geweest.

De laatste maand doet nu zijn intrede, en ik heb beslist om nog één actie toe te voegen aan de lijst ter verbetering van de 'situatie': ik ga tussen 1 oktober en 5 november geen druppel alcohol drinken. Dat wordt gemakkelijk, want als iets in mijn hoofd zit, dan krijg je dat daar met geen stokken uit. Op 4 oktober zal de verjaardagsparty er één zijn zonder champagne. Amai, wat een schok voor iedereen die me al 41 jaar kent. Paul kent me bijna één jaar, en het werd toch aan de telefoon heel effe stil: "Nee? Ja? Komaan, gitaar... één glaasje voor je verjaardag?".

Neenee.

16 opmerkingen:

Stefaan Brodelet zei

Amaai, zelfs gene champagne. Maar ik sta achter u en ben er van overtuigd dat deze maand van lekker zweten en afzien met een champagne knaller zal afgesloten in NY. Daar zorgen we voor. Ik ben eventjes verschoten. Vorige jaar was je de persoon die tram 4 op zijn rails zette. Sindsdien zijn er een paar van onze vrienden de revue gepasseerd waaronder mezelf. Dit weekend trouwens nog een business partner van mij. Het leek allemaal gisteren en maar nu voel ik mij plots een jaartje ouder worden. Nen gelukkige verjaardag via deze weg.

dejerre zei

dat ijs op de knieën ... vraag me af of het werkelijk helpt of het een placebo is: ik heb ook last van frictiesyndroom ... behalve wanneer ik na het lopen m'n knieën met een ijsblokje bewerk ... het klinkt te simpel om waar te zijn.

Geert Gitaar zei

@the Godfather: als ik NYC volledig uitloop, riskeert mijn promillegehalte te gaan lijken op een procentgehalte!

@dejerre: het helpt echt. Volgens prof Peers (die ook aan Kim Gevaert en Frauke Penen overtuigend aanraadt met ijsblokjes te werken, en nee, hij doet dat dan niet zelf): de ijskoude behandeling smoort nakende ontsteking in de kiem, binnen de mate van het mogelijke. Dus zelfs als je niet echt pijn hebt, kan een ontluikende ontsteking een uur, een halve dag later de kop opsteken. Voorkomen is beter dan genezen, en proberen te voorkomen doe je met ijs.

Rafke Magic zei

zelfs geen sherryke???

soit, als ge dà kunt volhouden, chapeau... 'k was da recentelijk ook van plan geweest, maar van 't weekend was 't weer prijs... tequila/rum avondje met ene uit het "vak" (maw de tequila en rum waren bovenop gratis)
daarna een avondje op Duits bier voortgegaan... toch ni 't zelfde als op ons eigen gerstennat ;-)

Bert zei

Prachtig dat allemaal te lezen!

We kunnen beginnen aftellen.
Uit navraag blijkt dat 'men' in New York extra [Doew-vel] klaar staan heeft.
Die Duvel zal je meer dan dubbel smaken.
shhttt.... Hier traint den Geert.

the italian girl zei

een voorstel; jij gebruikt het ijs en wij drinken de champagne ;-)
Deal?

Geert Gitaar zei

Sorry, neenee, misverstand, ijs gebruikt men bij Whisky, zelfs bij de allerbeste single malts (jaja!), maar NOOIT met champagne, he !!!

Anoniem zei

't Is de moment om de Witkap aandelen van de hand te doen als het niet te laat is. Morgen zullen ze dramatisch kelderen als dit nieuws de wijde wereld ingaat ;)

Geert Gitaar zei

ik vrees dat anonymous niet zomaar anonymous is, want anonymous schijnt de situatie zeer goed te kunnen inschatten... Deze avond stond er aan brouwerij Slaghmulder in Ninove al een stakingspiket om de nakende sluiting aan te vechten.

the italian girl zei

gebruik jij geen ijsemmer om je champagne in te koelen? wel, het ijs uit de ijsemmer is voor je knie en de gekoelde champagne is voor ons ;-)
ik heb zo'n vermoeden dat je het niet zal kunnen laten om hierop te reageren...:-)

Anoniem zei

Anonymous heeft je vanavond nog aangesproken over het drankverbruik ;)

Cremke zei

Nog ff aftellen en we zijn de 4°. Ga maar al uit de bol, vier er maar op los, een gelukkige verjaardag en als je geen champ drinkt wens ik u nog vele km's toe.

Geert Gitaar zei

oei, anonymous, mijn beslissing om geen alcohol te drinken maakt een zodanige indruk dat er me gisteren een tiental mensen hebben over aangesproken binnen de timeframe 18u-21u ;-)

Anoniem zei

Anonymous is er redelijk zeker van dat hij de eerste was in dat timeframe ;)

PS : Happy B !

Geert Gitaar zei

@ italian girl

je ijsemmer theorie lijkt me interessant! ik zal een samenkomst plannen, na 5/11, en euh ... dan is het ijs voor jou, en de gekoelde champagne voor mij ;-)

the italian girl zei

maar ik hoef zo lang niet te wachten...op 18 oktober word ik er 35 en dat moet gevierd worden...jammer voor jou!