zondag, oktober 08, 2006

mijlpaal

Gestart in de gietende regen, waarna een frisse doch strenge bries de verblindende zon over de watersportbaan nog een handje kwam toesteken. Alsof het Manhattangevoel, waar de mogelijkheid bestaat dat het weerpatroon elk uur wijzigt, moest gesimuleerd worden. Paul kan veel, maar dat hij dit op bestelling kon geregeld krijgen, overtrof mijn sterkste nachtmerrie.

Ik heb de helft van de tijd met prof Boen van de KUL gelopen. Het leek me het geschikte moment om eens aan een doctor in de materie te vragen of hij die befaamde runner's high met enigszins exacte wetenschap kon verklaren. Wiskundig is het geenszins te verklaren. Sommigen hebben het, anderen niet. Bij sommigen komt het snel, bij anderen laat het lang op zich wachten. Sommigen zeggen dat ze het kennen, bij anderen wordt "fake" high uit de kast gehaald. Mijn vergelijking met de sexuologie werd door de prof gesmaakt.

O ja, da's waar ook, die 25 km heb ik uitgelopen. Zonder veel moeite, op een bijna-ernstig te noemen kuitkramp na, rond km 23. Het is een aandachtspunt. Want ik ben niet gestopt, prof Boen heeft de pijn weggebabbeld met een theorie over Zenboedhisme. "Stel de pijn vast, concentreer je er even op, en laat de pijn dan los, laat ze gaan...". Dat is merkwaardig genoeg gelukt. Ik ga dat ook doen met jetlag. Met liespijn. Met ontstekende pezen. Met een iliotibiale band frictiesyndroom... Vaststellen, maar dan snel afstand ervan nemen. Zo snel mogelijk "laten gaan".

6 opmerkingen:

Bert zei

Proficat met het bereiken van de mijlpaal Geert!

25 km. = 15,53 mijl & 25 mijl =40,23 km.
42,195 km. = 26,218 mijl

Anoniem zei

Kijk, zover zijn we: op verkiezingsdag posten over pijntjes en krampjes. Atleten, zelfs als zijn ze nog maar Aanstaand, het is raar volk, meneer. Niet helemaal van deze wereld. ;-)

Anoniem zei

ik ga die Zen-theorie eens uittesten op mijn vrouwlijke hormonen...

dejerre zei

voila ... altijd blijven doorgaan ... jammeren en pijn hebben languit in de zetel kan nog genoeg na de finish ...

Of om het met pagina 2 van het grote Marc Herremans woordenboek te spreken: "BLIJVEN BORZE GEVEN"

Rafke Magic zei

well done ;-)
ge gaat da daar goe doen in de grote appel!

the italian girl zei

proficiat!