maandag, oktober 30, 2006

Etten-Leur en Danny


De foto toont de gruwelijke Verrazano Bridge in NY. Daar waar zondag alle miserie start. Korter bij huis vond verleden zondag de "Brabant marathon" plaats. Die wordt in Etten-Leur gelopen, en ik ken iemand die deelgenomen heeft. Danny, een ex-collega bij SAP Belgium, is een fervent en getalenteerd loper. Hij volgt Canvas Marathon op TV, en is zelf al drie weken na mekaar te zien in de scene waarin ik guitig met champagne toast op het succes der Cernum-dingen.

Danny heeft in Nederland een tijd gelopen om stikjaloers op te worden. Hij schreef me het volgende mailtje:

Geert,
Moet ik mij nu schuldig voelen omdat ik er wekelijks word aan herinnerd dat
ik jouw gezonde levensstijl en traningsschema in de war breng ? Ik kan je
verzekeren dat champagne geen negatieve invloed heeft op sportieve
prestaties, ... of toch ? Ik zoek nog een verklaring waarom ik er niet in
slaag beneden de 3 uur te blijven (3 uur 1 min 59 sec, klinkt beter dan 3 uur
2 min vind ik zelf). Blijven trainen zeker...
Ik zal duimen volgende zondag.
Succes ermee.
Danny

Dit mailtje kwam er naar aanleiding van een e-post die Danny eerder had gestuurd, luttele uren na de marathon op zondag... Ik wil het jullie echt niet onthouden, want het maakt het wachten op die Verrezano Bridge des te bangelijker:

Geert,
Ik heb vandaag mijn marathon gelopen ... en ik kan zeggen "It feel goods". Voor de duidelijkheid "it feels goods after the race". Ik ben moe, maar trots en vol van energie (mentaal wel te verstaan, want fysiek lukt het iets minder). Ik zit al 2 uur te werken achter mijn PC, maar ik moet wel opletten hoe ik mijn benen zet om geen krampen te krijgen.
Man, man, ... het was terug afzien als de beesten, volhouden, de pijn verbijten, maar ook voldoening, appreciatie voor het eigen kunnen. Ik kan je zeggen, een mens is tot veel in staat als hij er in gelooft en er voor gaat.
Ik wens jou hetzelfde toe volgende week.
Good luck.
Danny

Ai... oei... puf ... kraaak .... lap! Als ik dat allemaal lees, komt het haar op mijn armen recht, kippevel maakt zich meester van mijn armen, mijn pezen rillen, mijn tenen krullen omhoog. Er is echter ook nog goed nieuws: ik heb een uur gelopen en heb geen pijn in die schalkse rechterkuit gevoeld. Verrazano Bridge, here we come!!!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

that's the spirit!

Unknown zei

Het is wel een mooie foto, maar ik vind het ook griezelig om die mensenmassa zo te zien (net zoals het begin van "Marathon", die mierennest op de brug!!!).

In ieder geval veel succes Geert aanstaande zondag!

Greetz van de (opnieuw) lopende schoonbroer van David (aka Letman, aka Ome Let)

Heleen zei

Veel succes Geert ,as zondag. Je boek ga ik mijn schoonbroer kadoo doen!

Geert Gitaar zei

rob, deefke, heleen, lieve lurkers,
het komt bangelijk dichtbij. dank voor jullie morele steun!

Anoniem zei

Achja, als de après-pijn te erg is zetten we toch snel even een spuitje Geert, niet ? :p

Anoniem zei

Geniet van je marathon, het moment dat je over die eindmeet loopt is een gelukzalig moment, de pijn nadien zal vlug vergeten zijn. Veel succes.

Bert zei

Geert, die zalige Duvel(s) de marathon komende zondag zijn reeds gereserveerd!

Via deze weg een prettige vlucht, leuk verblijf en veel chance komende zondag.
Hopelijk zie ik je zaterdagmorgen op de Friendshipsrun.

Tot dan!!