woensdag, september 20, 2006

Degusteren mag


Er worden vragen gesteld over dieet. Mensen die me een tijd niet meer ontmoet hebben, verschieten als ze mijn 15-kilo-minder-gestalte zien. "Hoe doe je het toch? Je gaat zeker veel minder uit eten?". In feite niet. Beweging is de sleutel tot het vermageringssucces. Ik moet wel toegeven dat ik me aan een aantal regels hou, zelfs al zit ik in een sjiek restaurant waar de verleiding en de zonde steeds om de hoek komen loeren. Toen ik aan Canvas-dietiste Ilse vroeg of ze wou meehelpen schrijven aan een boek terzake ... was haar antwoord na 2 seconden: "Ha ja, dat zal wel zijn.".

Het resultaat is bijna af. Ilse en ik zitten in de laatste rechte lijn. Binnenkort staan haar theorie en mijn ervaring in de rekken. De laatste loodjes wegen wel zwaar. De recuperatieweek met slechts 4 uur training in plaats van 12 is een cadeau uit de hemel.

10 opmerkingen:

Bert zei

whow, prachtig!!
Hou ons op de hoogte hé.

Sta je op de boekenbeurs of doe je elders signeersessies?

filoe zei

thx voor de lofbetuigingen richting mijn persoon maar om het met Geert zijn woorden te zeggen, "man, man, man, druk, druk, druk"

grtz filoe

ps.1 : als "peter" zijnde van Lola kan ik haar vrij goed inschatten, ps.2 : op haar eerste dag bij Geert thuis viel ze in het vijver(tje)
ps.3 : ze werd toen ternauwernood gered van een bijna zekere verdrinkingsdood (lola toen 25 cm hoog, vijver 30 cm)
ps. 4 : Geert was bij de reddingsactie in geen velden te bespeuren, waarschijnlijk een Duvel voor mij en hemzelf gaan halen
ps. 5 : eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het eigenlijk Marieke en Nadia waren die haar toen boven water haalden, ikzelf was toeschouwer, het blijft water natuurlijk, en daar hou ik me het liefst zo ver mogelijk vandaan
ps. 6 : Ilse, wat heb jij uitgericht met mijn "moatje", mijn "partner in crime", ge hebt hem niet alleen "lichamelijk" veranderd,(al moet ik toegeven dat die 15 kilo minder hem niet slecht staan, ge ziet minder van hem, dat is voor iedereen beter) ook "verstandelijk" is hij totaal zijn "levensvisie" kwijt, getuige het telefoongesprek op de dag van Champions Leaguematch: RSCA - Lille: ring, ring, Geert neemt op, al een ongelofelijk goed teken, gesprek begint: IKKE: hé menne, woe spreke we vleus af(=straks, voor de dialectleken) veu de match ; GEERT : heu, heu, heu, ik ga niet vanavond, ik moet bij Ilse zijn om nog é wa dinges te bespreken voor da boekske, EINDE GESPREK, verbrouwereerd duw ik op het rode gsmknopke, kijk verweesd naar mijn bierglas, gelukkig herpak ik mij en bestel een nieuw pintje, vergeet de Jaak die naast mij zit eentje mee te vragen, hij ziet de ernst van de situatie in en bestelt zelf iets, samen stappen we verdwaasd naar het stadion. Thx Ilse, als ik eens iets voor jou kan doen!!

Geert Gitaar zei

filoe is Back met een grote B...

Geert Gitaar zei

effe vergeten, betreft RSCA-Lille.

Filoe, het is nu bewezen dat de RSCA-theorie rond mijn persoontje niet klopt. Er wordt rondom mij in vak I3 beweerd dat RSCA goed speelt als ik er niet ben, en punten laat liggen op cruciale matchen als ik in het stadion ben.... En ? Lille ? RSCA een maatje te klein om stand te houden.... en ikke.... thuis, ja ! Aan het werken... Duk, druk druk.

Anoniem zei

In sommige comments lees ik hoe dratisch men die ommezwaai in je leef- en eetgewoonten vindt maar ons laatste restaurantbezoek heeft mij nogmaals overtuigd dat sportvoeding en culinair fijnproeven perfect te combineren zijn.Ik kijk alvast uit naar de publicatie van jullie boek!
Ciao Els

Anoniem zei

wel filoe, ik ben niet verantwoordelijk voor het feit dat geert mij als excuus-truus gebruikt. voor de rest... graag gedaan, iedere kilo vet die we kunnen wegkrijgen is meegenomen voor het welslagen van het marathongebeuren en als je dan iemand moet "claimen" voor de veranderingen veroorzaakt bij je maatje... blaim it on canvas
ilse

Anoniem zei

Komt er volgende week nog een optreden van de gitaar in "alles uit de kast"? Het zou ideaal zijn om het boek voor te stellen.

Geert Gitaar zei

Het boek is er nog niet, komt pas eind oktober in de winkel... Ik kan geen lucht verkopen in "Alles uit de kast", he. Enkel luchtgitaar spelen... maar dat klinkt niet, he ... "Geert Luchtgitaar"...

Rafke Magic zei

't zou ook een raar zicht zijn... zo met uw luchtgitaar ;-)

eind oktober, goe getimed, chief!

dan ben ik net terug uit de Steejts en zal ik hoogstwaarschijnlijk terug wa tips kunnen gebruiken!!!

Rafke Magic zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.