dinsdag, september 12, 2006

Anonymous


Het is waar, het is waar, mea culpa, mea culpa. Toen een aantal maanden geleden een hele heisa ontstond rond de verschijning van de zeer gevreesde koekoek, besloot ik om geen anonieme comments meer toe te laten. De stoute koekoek gaf er zomaar een lap op in iemand anders' naam. Foei, dacht ik toen. Nu krijg ik e-mails van fans uit de oude (blog-)doos, met tips. Goeie tips. Ik zou veel meer mensen kunnen aanzetten tot het entoesiast pennen van comments indien ik niet iedereen verplichtte om zich officieel te 'melden' als blog-user. En gelijk hebben die fans !!!

So, here we go, lurkers. Shoot anonymously! Weet iemand nog wat of wie 'lurkers' zijn, by the way?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

lurken=de engelse term voor voyeurisme of zoiets
ciao
the italian girl

Anoniem zei

Hi i'm miguel from barcelona and i know nothing about lurking mister fawlty

Anoniem zei

uit wikipedia:

Een lurker is een persoon die op Internet forums, chatrooms, BBS-en of Usenet alleen meeleest, maar zelf bijna niets bijdraagt.

De term is terug te voeren tot midden jaren '80, toen de meeste mensen nog geen toegang hadden tot Internet, maar er al wel gebruik werd gemaakt van BBS chatrooms en forums en nieuwsgroepen van Usenet.

Veel van deze nieuwsgroepen, chatrooms en forums raden nieuwelingen aan eerst een tijdje mee te lurken, om zo een goede indruk te krijgen van de cultuur en netiquette van de gemeenschap om zo te voorkomen dat er "domme" vragen worden gesteld.

Binnen het lurken kent men aantal groepen; de eerste is geheel onthouder, dat wil zeggen deze post geheel nooit. De tweede is iemand die zelden iets bijdraagt, slechts dus af en toe, de derde is een persoon die wel in bepaalde nieuwsgroepen, chatrooms of forums iets bijdraagt maar in andere alleen lurkt. Wanneer een lurker plots echt gaat bijdragen na een tijd lurken noemt men dat ontlurken. Dit kan echter ook van tijdelijke aard zijn. Men kan na actieve periode ook weer in de lurkmode gaan.

Verder wordt er ook met lurken geassocieerd:

Het snel leegdrinken van een glas (bier bijvoorbeeld) "Die lurkt er aardig op los...".
Het sabbelen op de vingers wat veel gezien wordt bij kinderen.

Bert zei

2 lurk or not 2 lurk zeker?

Anoniem zei

Ha, Geert is back!
Over dat lurken ga ik mij niet uitlaten, ik ben al lang blij dat ik vanaf nu terug iets vernieuwends over lopen kan lezen!
Ik loop ondertussen ook weer, zei het op redelijk amateuristische wijze, en als voorbereiding op de halve marathon van de Kust, op 30 september. In augustus ging alles nog goed, maar een paar weken geleden ben ik in een post-vakantie-depressie terechtgekomen :-). Soit, gisteren de laatste zware pistetraining afgewerkt, en wie weet kan ik binnen 17 dagen toch nog een resultaat op het bord zetten waar ik voor mezelf tevreden mag over zijn. Moest je dus ook in een trainings-dipje terechtkomen: Geen paniek! :-).

Ik wou alvast dat ik mee kon naar NY.

Cheers,
Herman (de andesreiziger van K&G)

http://www.hermandesmet.be

Geert Gitaar zei

@Herman en Bewa:
alle oude bekenden uit mijn prille blogbestaan komen precies weer boven water ;-)

Geert Gitaar zei

@the Italian girl:
Heb je nu de Koekoek al ontmaskerd of niet ?

the italian girl zei

neen, het blijft een raadsel...misschien is het beter zo...
ciao

Bert zei

Geert,
je was even uit het oog, maar niet uit het hart hé!