zaterdag, juni 03, 2006

whisky


Haha ! Het was fantastisch. En bovendien nog redelijk goed weer ook, zeker in vergelijking met wat er allemaal uit de hemel is gevallen in Belgenland. Schotland is mooi, en tamelijk relax. Da's niet moeilijk, met allemaal die godendrank.

Ik wist al redelijk veel van Single Malt stuff, maar heb één en ander bijgeleerd over Blended whisky, en moet toegeven...ik ga daar in 't vervolg niet zo direct meer mijn neus voor optrekken. Famous Grouse blended is bijvoorbeeld gemaakt door twee van mijn top favorites te mixen: MacCallan en Highland Park. Beiden single malts. Wat ik dus vroeger vaak heb gedaan (voor de marathon uitdaging) is zelf Famous Grouse aanmaken in mijn maag door beide singles na mekaar uit te drinken. De sensatie in mond en keel is licht anders, maar het eindresultaat daarentegen...

De oudste distillerij van het land, Glenturret, hebben we bezocht. Ze maken daar hun eigen excellente single malt, maar blenden ook MacCallan en Highland Park tot ... Famous Grouse! Dat schept een band.

Op naar de 5 maanden durende hel naar New York. Dit was een stoute week. Gedaan met MacCallan, Highland Park, Famous Grouse en ... Witkap.

3 opmerkingen:

the italian girl zei

zou het nuttigen van die godendrank het links rijden verklaren?
Ciao

Geert Gitaar zei

geen slecht idee .... waaaaccchhhh effe, ik pen nog een story daarover ....

dejerre zei

pffft ... ik kan na vandaag wel wat gebruiken: ik schakel over op een nooit gezien blend: "Trippel van Westmalle" meets "famous grouse" ....

als dat maar goedkomt.